Алпинетум, комбинација стена и биљака

Многи пролазници с пажњом су, јуче и данас, пропратили започете радове на зеленој површини у непосредној близини хотела „Цептер Дрина“.  Угледавши како се јуче камионима довлаче и на травњак депонују повећи комади стена , постављали су питање „А, шта се ово гради? Одговор смо потражили од Олгице Петровић, дипл. инж. пејзажне архитектуре, из ЈКП „12. септембар“.

После камена стиже и нови слој земље
После камена стиже и нови слој земље

Радови у Парку ћирилице

–  ЈКП је добило на одржавање парк посвећен ћирилици када је већ велики број биљака био у јако лошем стању иако је то био период непосредно након свечаног отварања парка. Како реално није могуће одржати идеалан травњак због интензивног коришћења тог дела парка, идеја је да се формира алпинетум. Алпинетум је форма која асоцира на планински предео (што осликава конфигурацију нашег подручја). Деци ће бити расположив и тај део парка на коришћење, тако да неће бити забрањених и затворених зона парка.  У парку ће се видети различите врсте лишћара и четинара, перена и сезонског цвећа, што ће свакако утицати на изузетну динамику простора.

Оно што морам да истакнем јесте да су деца која су прилазила одмах препознала идеју, што је изузетно важно -истиче  Олгица Петровић.

Портал ББ глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest