Дан општине Бајина Башта: ПОВЕЉЕ, ЗАХВАЛНИЦЕ И НАГРАДЕ ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ

Свечана седница Скупштине општинеСвечана седница Скупштине општине

 

 

 

Добитници Повеља, највећег општинског признања
Повеља ДОО Пинус за област производње и продаје производа од дрвета

Свој 147. рођендан општина Бајина Башта обележила је 25. јула свечаном седницом Скупштине општине на којој су урученне Повеље, Захвалнице и награде Ђацима генерације. Осим одборника, присутни су били бројни гости. Међу њима био је градоначелник Ужица Тихомир Петковић и више председника и делегација из општина са подручја Златиборског округа.

После интонирања државне химне, председница  Скупштине општине Весна Ђурић поздравила је присутне у сали Биоскопа “Влаја“ и, између осталог, казала:

-Свако од награђених дао је допринос у развоју наше општине и стицању њеног угледа. Ово је наш скроман начин да им се одужимо и захвалимо за то.  Њихов рад нека буде водиља како треба дати допринос бољитку и развоју свога места. Посебно поздрављам Ђаке генерације из основних и средњих школа.

 

                                                                     Добитници Захвалница

Уз поздравну реч и честитку грађанима поводом Дана општине, њен председник Радомир Филиповић говорио је углавном о пословима који су планирани за наредни период.

-Наша општина определила се да постане једна од водећих  туристичких дестинација Србије. У ту сврху организују се разне туристичке, рекреативне и културно- забавне манифестације. Башта фест ставља нашу општину у сам врх  светске музичке и културно- забавне сцене.  Дринска регата је посетиоцима пружала све најбоље, чиме је потврдила епитет најбоље манифестације у Србији. На нама је да још бољим радом искористимо потенцијал који имамо на туристичком плану. Излетиште Рача је добило нови изглед. Уређење тог простора биће настављено. Ускоро почињу радови на изградњи видиковаца  и марине за чамце. Након завршетка радова у улицама Миленка Топаловцића и  Светосавске, од стране  Путева Србије, наставићемо са уређењем  тротоара. Тако ће улаз у град добити нови, лепши изглед. Ново лице добиће и Градски трг чију реконструкцију у целости финансира локална самоуправа. Средствима потенцијалних инсвеститора  на простору Задружне ливаде  биће изграђен  затворени базен, више отворених базена, хотел и  шопинг центар. Посебно смо поносни на градњу цркве Светог Саве за коју  издвајамо средства из општинског буџета. Користим прилику да се захвалим свима који су на било који начин узели учешће у њеној изградњи. Дан пре и данас наградили смо најбоље ученике и њихове наставнике. Ти млади људи отићи ће на факултете. Наш задатак је да пронађемо пут којим ћемо те образоване људе вратити  у Бајину Башту. Верујем да ће пут водити и кроз тунел испод Кадињаче. Наш задатак је и да у Бајиној Башти створимо  што бољи амбијент за рад и запошљавање.  Да се овде може успешно радити и стварати сведоче и добитници општинских признања- рекао је у свом говору председник општине Радомир Филиповић.

Ове године највеће општинско признање Повељу добили су: ДОО Пинус за резултате у области производње и продаје производа од дрвета. Јела ББ продукт из Обајгоре  Повељу је добила за рад у области примарне прераде дрвета. Пекара „Романса“ из области производње и промета  пекарских производа. Исто призање добио је „Подрум  Додић“ из Рогачице  у области производње ракије. За допринос развоју туризма Повеља је додељена  Центру дечјих летовалишта  Београд, Дечје одмаралиште Митровац. За допринос развоју  општине Бајина Башта  Повељу је заслужио министар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и држвни секретар у Министарству привреде  Драган Стевановић. Њих двојица нису могли доћи на уручење Повеља па ће се то учинити накнадно.

 

Ђак генерације Стефан Николић

 

 

                                                       Ђаци генерације

 

          Захвалница Снежани Нешковић

Захвалнице су добили  у области сточарства Видан Павловић из Гвосца и Вида Петронијевић из Јеловика,  у области производње малине Снежана Нешковић из Бајине Баште и Жељко Секулић из Заглавка. Из области производње јагодичастог воћа Захвалница је припала  Воћарској задрузи „ Мама Милка“  из Бајине Баште. Добитници Захвалнице су  Хуманитарна организација „ Доброчинитељ“  из Бајине Баште, Милисав  Мијатовић, члан Добровољног ватрогасног друштва  „Бајина Башта“ и председник Месне заједнице  Јагоштица Милош Стевановић.  Захвалница је припала Хитној служби Дома здравља „Евелина Хаверфилд“. Из области спорта  добитници Захвалнице су Лидија Стојкановић, селектор женске омладинске фудбалске селекције Србије, Дајана Мочевић, каратисткиња КК Омладинац, фудбалер Слоге Лазар Живановић, атлетичарка Тијана Карадаревић и кајакаш Марко Марјановић.

Текст и фото:  М.Андрић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest