Комуналци се припремају за реконструкцију Трга: РАДОВИ ЗА ДЕСЕТАК ДАНА

Радни договор у Комуналном предузећу Радни договор у Комуналном предузећу

 

У Јавном комуналном предузећу „12. септембар“ из Бајине Баште ужурбано се припремају за послове који их чекају око реконструкције Трга “Душана Јековића“. Председник општине Радомир Филиповић још пре месец дана најавио је да ће комуналци имати доста посла око реконструкције Трга уз тврдњу да ће то они успешно обавити. На питање шта се тренутно ради на том плану, директор ЈКП „12. септембар“ Дејан Филиповић каже:

Радови на канализационој мрежи код бивше Кланице

-У току  је израда пројекта реконструкције водоводне и канализационе мреже, уједно се обављају припремни радови. По завршетку пројекта и добијања дозволе, бићемо спремни да пуним капацитетом кренемо у реконструкцију. Очекујемо да радови почну за десет, најдаље петнаест дана. На старту радићемо на уклањању свих плоча и склањању жардињера. После тога крећемо у промену свих водоводних и канализационих цеви и постављање оних за кишну канализацију.

После тих радова, уследиће даља реконструкција од стране других извођача према усвојеном пројекту. Очекује се да ће Трг имати знатно лепши изглед, а требало би да буде и функционалнији.

Комуналци раде и на другим пословима пуном паром. Осим поправки путева, у току је уређење хоризонталне  саобраћајне сигнализације на градским и приградским улицама. Те послове комуналци су почели да раде пре две године. Чине то врло квалитетно па се у означене линије на пешачким прелазима и осталим местима постојане и након зиме. .

Обележавање хоризонталне  сигнализације

-Један од тренутних послова које обављамо односи се на канализацију на левој страни реке Пилице.У питању је колектор пречника fi 400. Ми ћемо га повезати са колектором израђеним са доње стране моста у дужини од 40 метара.Тиме ћемо се примаћи месту где ће бити будући пречистач. Радови се изводе у близини бише кланице- вели директор Дејан Филиповић.

О условима за извођење радова директор Филиповић каже:

-Изузетно је тешко радити овакве послове. Буквално се ради ручно. Дневно може да се направи бушотина од 1,5 метара. Постављамо цев пречника једног метра кроз коју ћемо провући канализациону цев fi 400. Тиме стварамо могућност да се у будућности кроз ту цев провлаче и друге инсталације.

                                                                                                                   Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest