Реновира се комплетна инфраструктура Центра дечјих летовалишта

Ivan Jegorović i Miloš Stanojević posetili mališane na TariДиректор ЦДЛ Игор Јегоровић посетио малишане на ТариIvan Jegorović i Miloš Stanojević posetili mališane na Tari

Иван Јегоровић, директор Центра дечјих летовалишта града Београда, Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац и Алекса Ивошевић, члан Већа општине Обреновац данас су посетили малишане, који су на зимовању у комплексу Центра дечјих летовалишта „Митровац“ на Тари. Том приликом најављени су нови пројекти и комплетан редизајн свих објеката Центра. Јегоровић у изјави за медије захвалио је  градоначелнику Београда Александру Шапићу и градском менаџеру Мирославу Чучковићу за подршку у реализацији нових пројеката.

“Због помоћи и подршке које не изостају од руководства Града Београда, Александра Шапића и Мирослава Чучковића, наш заједнички задатак је да реновирамо комплетну инфраструктуру на свим објектима. Опремићемо свих шест одмаралишта новим креветима, душецима, ормарићима, а циљ је да се наши најмлађи осећају пријатно и безбедно током боравка” – изјавио је директор Центра дечијих летовалишта и опоравилишта.

Јегоровић се потом осврнуо на подухвате који су започети у овој години, као и на нови, обогаћени садржај Центра који води наш чувени писац за децу Тоде Николетић.

“Ове године почели смо са сређивањем свих објеката, који послују у склопу Центра дечјих летовалишта. У току је испорука нових кревета и душека за све објекте. Кревети су специјално дизајнирани и направљени за наше најмлађе. Уникатни су и биће исти у свим нашим објектима. Такође, радимо редизајн комплетних објеката. Данас смо у „Митровцу“ на Тари и овде смо почели од реновирања ресторана „Качара“. Тренутно се санирају подови у неколико павиљона. Обогатили смо садржаје за наше најмлађе. Наиме, имамо свакодневно програме забавног и интерактивног карактера, које води чувени Тоде Николетић” – истакао је Јегоровић.

Милош Станојевић, председник општине Обреновац осврнуо се и на пројекат “Еко кампова” који траје већ више од десет година, а најмлађим ученицима са територије Обреновца пружа бесплатно летовање и зимовање.

“Пројекат који траје десет година, настављамо да реализујемо и у наредном периоду. Трећа група ученика од првог до четвртог разреда основних школа са територије општине Обреновац, долази 13. фебруара и њих 820, захваљујући пројекту „Еко кампови“, боравиће потпуно бесплатно на зимовању у објектима Центра дечјих летовалишта” – закључио је Станојевић.

Деца на зимовању на Митровцу на Тари

Подсетимо, 2012. године, Мирослав Чучковић, тадашњи председник општине Обреновац и његов тим установили су и почели да спроводе програм, који је и данас јединствен у Србији. Сви ученици од првог до четвртог разреда основних школа, одлазе бесплатно на зимовање и летовање на најлепше српске планине у објектима Центра дечјих летовалишта града Београда, а то су Тара, Букуља, Дивчибаре, Авала, Гоч и Рудник. Тренутно у објекту „Митровац“ на Тари, који је отворен давне 1979. године, борави око 500 малишана.

Извор:Прес служба ЦДЛ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest