Са 9. седнице ИО УП Бајина БаштаСа 9. седнице ИО УП Бајина БаштаСа 9. седнице ИО УП Бајина Башта

Пристигло 400 пријава за бањско лечење

На седници Извршног одбора Удружења пензионера Бајина Башта, одржаној 17. марта 2023. године, усвојен је предлог да се ускоро почне са уређењем Дома пензионера. Речено је да ће бити окречене просторије, измештен шанк на друго место, набавиће се столови и столице, уредиће се мокри чвор. Тераса ће добити лепши изглед.

-Морамо се потрудити да Дом пензионера изгледа много лепше, жеља нам је да то буде  пристојан кутак за стара лица, али и за све друге који ће ту долазити. Планирамо да  у Дому пензионера један дан у седмици буде искључиво посвећен разним активностима лица трећег доба. Формирали смо радну групу која ће се бринути о уређењу. У њој смо ја, Мићо Стаменић и Сретен Мијатовић. Уједно ћемо радити на изналажењу могућности да се  наредних година обави потпуна реконструкција Дома пензионера – каже Недељко Ракић, председник УП Бајина Башта.

Nedeljko Rakic (4)
Недељко Ракић, председник УП Бајина Башта

Поднет је извештај о раду за период између прошле  и ове седнице Извршног одбора и размотрен план рада за наредни период.

Председник Комисије за спорт и рекреацију Спасоје Илић информисао је чланове Извршног одбора да је потврђен наставак Дринског купа, да ће бити удружењско и окружно такмичење у спорту. Због немања могућности, већине општина учесница у Дринском купу, неће бити такмичења у стрељаштву.

Председник Комисије за туризам и друштвене активности Мићо Стаменић наговестио је посете  Требињу, Фрушкој гори и Београду. Биће и дружења са другим удружењима из Србије и Републике Српске. Славица Кордић говорила је о акцији пријављивања  пензионера за одласке у бању и друга лечилишта о трошку  Пензијско инвалидског фонда Србије.

-Наша комисија примила је преко 400 пријава. Лане их је било 258 , а 80 је позитивно решено. Очекује се да ће ове године та цифра бити још повољнија- вели Славица Кордић.

Председник УП Недељко Ракић информисао је чланове УО да је Општинско веће прихватило иницијативу да Бајина Башта добије Дом за стара лица.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest