Карате клуб Омладинац из Бајине Баште  годинама постиже добре резултате. Тако је било и у 2022. години. Пред крај сезоне стизале су најлепше вести. Анђела Ивановић, након одличних резултата на домаћој сцени, била је једина из Србије учесница Светског  јуниорског првенства у Турској. Ту је забележила  две победе. Савладала је представницу Француске са 2:0 у борбама па потом  учесницу из Кувајта са 7:0. У трећем колу  поражена је са 3:2. Тренер Миленко Ордагић каже да је мало фалило да Анђела прокрчи пут до медаље. У првој  новембарској седмици одржано је у Бару Балканско првенство за  кадете, јуниоре и млађе сениоре. У конкуренцији 10 држава и око 1.200 такмичара, Србија је у генералном пласману била трећа. Освојила је 26 медаља, 6 златних и по 10 сребрних и бронзаних. Главни тренер репрезентације био је Миленко Ордагић.

-Наша Валентина Максимовић наступила је у јуниорској репрезентацији Србије која је узела златну медаљу. У појединачној конкуренцији Маја Додић  је заустављена у четвртом колу. Солидне су биле  Анђела Ивановић, Маша Селинић, Сара Радовановић и  Валентина Вуковић – истиче тренер репрезентације Србије и Омладинца Миленко Ордагић.

Пре ова два велика такмичења, у другој половни године , Омладинац је био учесник више надметања. Лука Симић ишао је на Балканијаду за  децу. Са Опена Врњачка Бања Јана Филиповић, Исидора Џамбасовић, Мануела Ђурић, Лука Лукић, Драгана Марјановић, Тијана  Југовић и  Филип Милић донели су 10 медаља. У  кампу најбољих из Уже Србије  тренирало је 11 чланова Омладинца. Лиценце за тренерски рад добили су  Павле Змијанац, Стефан Јовановић  и Јован Негић. У кампу репрезентативаца  на Тари били су из Омладинца Анђела Ивановић, Маша Селинић, Маја Додић, Валентина Вуковић и Сара Радовановић.Сребрне медаље са турнира у Бијељини  донеле су  Маја Додић и Валентина Максимовић, а бронзану Анђела Ивановић. Омладинац је на Копер купу  у Бору узео 8 медаља .На Београдском победнику  1. место заузела је Анђела Ивановић, 3. Валентина Максимовић. Јана Филиповић донела је  сребрну медаљу са турнира у Мајданпеку. На Регионалном првенству Србије клуб из града на Дрини  окитио се са  9. медаља. Првакиње су Анђела Ивановић и Валентина Максимовић. Маја Додић, Сара Радовановић и Давид Марковић заузели су  2. места, Маша Селинић и Сара Филиповић 3. Јуниорска екипа била је 2, кадетска 3.

Текст и фото: М.Андрић

ПРВЕНСТВО  СРБИЈЕ

На овом такмичењу сребрну медаљу освојила је Маша Селинић  Бронзане су припале  Анђели Ивановић, Валентини Максимовић, Валентини Вуковић и јуниорској екипи Омладинца. Уз тренера Миленка  Ордагића ту дужност у клубу обављају Небојша Богдановић, Недељко Ордагић и Весна Филиповић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest