Пажљивкова смотра: Двострука победа школе из Рогачице

Заједнички снимак екипаЗаједнички снимак екипаЗаједнички снимак екипа

Домаћин овогодишње Пажљивкове смотре, такмичења из познавања саобраћајних прописа, била је ОШ “ Свети Сава“ из Бајине Баште. Учешће су узеле све основне  школе. Најпре су се такмичиле екипе састављене од ученика другог, а потом  од ђака  првог разреда. Оне су имале задатак да дају одговоре на 24 питања која им је постављала водитељка Ана Баштовановић уз техничку помоћ Дејана Пурића.

У конкуренцији екипа другог разреда прво место освојила је ОШ “ Стеван Јоксимовић“ из Рогачице. Њена екипа сакупила је 112 бодова. Друго место припало је ОШ “Душан Јерковић“ из Костојевића са 107,5 бодова. Трећепласирана ОШ “Рајак Павићевић“  имала је пола бода мање. Са 106  бодова четврто место припало је ОШ “Свети Сава“. У екипи рогачичке школе били су Дуња Стефановић, Јана Којић, Марко Митровић и Немања Радовановић. Припремале су их учитељице Мира Максимовић и Јована Јојић.

Екипе првог разреда
Екипе првог разреда
Екипа првог разреда школе из Рогачице
Екипа првог разреда школе из Рогачице
Екипа другог разреда школе из Рогачице
Екипа другог разреда школе из Рогачице

Сви смо уживали у такмичењу. Освајање првог места донело је пуно радости нашој екипи која је, као победник на општинском нивоу, стекла право да иде на окружно такмичење – каже учитељица Мира Максимовић.

И у конкуренцији екипа првог разреда победа је припала  школи из Рогачице. Друга је ОШ “Свети Сава“, трећа школа из Костојевића, четврта ОШ “Рајак Павићевић“. Рогачичку екипу су сачињавали Јован Миливојевић, Милан Стефановић,  Тања Мијатовић и Ненад Ђокић. Победничку екипу, која је стекла право наступа на окружном такмичењу, припремале су  учитељице Весна Вукашиновић, Драгана Петровић и Мира Тодоровић.

Текст и фото: М.Андрић

ЖИРИ

Жири такмичења

Овогодишње  такмичење у оквиру Пажљикове смотре  пратио је жири у коме су били председник Савета за безбедност саобраћаја Милорад Цвијовић, саобраћајни инспектор Миле Ђенић и представници Полицијске станице  Бајина Башта Ненад Стаменић и Бошко Бошковић.

-За екипе смо обезбедили свеске, оловке, мајице, дипломе, а победничке добиле су и пехаре. Хвала просветним радницима на њиховом труду да добро припреме ученике. Резултати показују да је знање екипа било одлично – вели Милорад Цвијовић.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest