Lovci KostojeviciLovci Kostojevici

Годинама ловачка секција из Костојевића, која се налази у саставу Ловачког удружења Соко из Бајине Баште,  важи за једну од најуспешнијих.По бројности, има 57 чланова, је на првом месту. Осим ловаца са подручја Костојевића, у њеном саставу су  и ловци из Јеловика, Јакља, Драксина и Церја. Председник секције је Миодраг Петронијевић а заменик Видан Новаковић. У Скупштини ЛУ Соко су Славиша Петровић, Петар Милићевић и Горан Васић. У Извршном одбору је Бранко Лукић. Дужност секретара у ЛУ Соко обавља Драган Спасојевић из Јеловика.

Делегати и секретар
Делегати и секретар
Млади ловци
Млади ловци
Председник и заменик ловачке секције
Председник секције Миодраг Петронијевић и заменик Видан Новаковић

-У нашој секцији нема неспоразума. Сложно радимо и бринемо о нашем ловном подручју. Редовно износимо храну на хранилишта и со на солишта. Имамо једну парцелу, уступио нам је Драган Спасојевић, на којој смо засејали кукуруз за потребе дивљачи. Део хране обезбеђује нам ЛУ Соко. Имамо редовна дружења код наше ловачке кућице на Козилима. Понекад се дружимо и у бившем мотелу у Костојевићима – каже Миодраг Петронијевић, председник секције.

Са 75 година најстарији активни ловац је Драгољуб Васић. До скора је то био Периша Јаковљевић који је начео десету деценију живота. Групу од неколико врло младих ловаца предводи двадесетогодишњи Љубиша Петронијевић. Нови чланови секције су  Милун и Ђорђе Томић и  Стефан Новаковић.

-Последњу акцију изношења хране и соли у ловиште имали смо 5. марта. Том приликом изнели смо 130 килограма кукуруза и 50 килограма соли и распоредили их на по четири места. По завршетку акције организовали смо дружење у бившем мотелу у Костојевићима уз ловачки гулаш и пиће – каже Драган Спасојевић, секретар ЛУ Соко и члан костојевачке ловачке секције.

МАЈСТОРИ ЗА ГУЛАШ

Majstori za gulas

Бригу око кувања срнећег гулаша преузели су  Милош Лукић, Милија Вујић и Бранко Лукић. Да су прави мајстори  за то потврђује и податак да су ловци  били презадовољни и да су све појели.  – Сваки пут задужује се друга екипа да кува гулаш.То нам дође и као мало такмичење ко ће скувати укусније то јело – каже Бранко Лукић. Осим њега, из његове куће ловац је отац Милош, али и супруга Дијана, једина ловкиња у ЛУ Соко. Она није учествовала у овој акцији и дружењу јер се недавно породила по трећи пут.

Текст и фото : М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest