Дуња Шкрњић са наставником Радомиром Ђукановићем и директорском школе Маријаном Лукић

На недавном конкурсу  у Параћину, под називом „Фантазија ума“ Дуња Шкрњић, ученица осмог разреда  Основне школе „ Свети Сава“ из Бајине Баште била је победник у конкуренцији ђака V-VIII  разреда. Учесници конкурса,  њих 155, имали су задатак да у облику стрипа  илуструју текст књижевника Уроша Петровића. Дуња је то учинила на четири табле.  Еминентни жири, састављен од  професора Факултета примењених уметности  и истакнутих стрип цртача,  једногласно је  видео Дуњин рад као најбољи.

Фантазија ума - стрип Дуње Шкрњић
Фантазија ума – стрип Дуње Шкрњић

Фантазија ума - стрип Дуње Шкрњић 02

-Још у млађим разредима основне школе заволела сам цртање. Озбиљније бављење илустрацијама почела  сам у шестом разреду , код наставника ликовне културе Радомира Ђукановића. Иначе, врло добра сам ученица. Најомиљенији предмети су ми ликовна култура и енглески језик. Немам неки посебан хоби, цртање ми је оно што ме највише привлачи.

Њен наставник Радомир Ђукановић бираним речима говори о Дуњи.

-Кад сам први пут видео њен цртеж, било ми је јасно да се ради о вансеријском таленту. Уочио сам зрео уметнички и технички израз . Кад је послала стрип на конкурс у Параћин, био сам убеђен да ће бити међу најбољима. Жири је рекао да је најбољи – каже Радомир Ђукановић.

Дуња Шкрњић намерава да, по завршетку основне школе, буде средњошколка у Уметничкој школи из Ужица.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest