Старешина бајинобаштанске цркве отац Владимир Васиљевић Старешина бајинобаштанске цркве отац Владимир Васиљевић Старешина бајинобаштанске цркве отац Владимир Васиљевић

Туристичка организација Тара-Дрина, у сарадњи са Црквеном општином Бајина Башта  и општинским покровитељством, по први пут организовала је  манифестацију„Бајинобаштанско Божићно сеоце“. Она ће трајати од 5. јануара па до Богојављења. Учеснике у програму манифестације и око 300 присутних грађана поздравио је  старешина бајинобаштанске цркве  отац Владимир Васиљевић. – Циљ ове манифестације је да се православни празници, који се славе у јануару, обележе  у свечаној атмосфери  и да се кроз пригодан програм  и поставке дух божићних празника  шири целом општином.- каже директор Туристичке организације Тара-Дрина Милан Ђурић.

Пригодне божићне песме извеле су  Марта Малиџан, Милица Малешевић и Миона Малиџан
Пригодне божићне песме извеле су  Марта Малиџан, Милица Малешевић и Миона Малиџан

Seoce 4Seoce 9

играма из Поморавља и Лесковца представило се Културно-уметничко друштво Јелек из Бајине Баште
играма из Поморавља и Лесковца представило се Културно-уметничко друштво Јелек из Бајине Баште

Seoce 8

 

Seoce 6

У програму на Тргу Душана Јерковића играма из Поморавља и Лесковца представило се Културно-уметничко друштво Јелек из Бајине Баште. Пригодне божићне песме извеле су  Марта Малиџан, Милица Малешевић и Миона Малиџан.

–  Овај пут смо званично представили  поставку„Витлејемске пећине„. Макета је направљена тако да приказује пећину у месту Витлејему у Јудеји  у време рођења Исуса Христоса. Из ње се у програму чула духовна песма  која је употпунила  ток ове манифестације. Божић је један од  највећих и најлепших  празника , а „Божићно сеоце„ је начин  да га још свечаније прославимо – каже Синиша Спасојевић, заменик директора  ТО Тара- Дрина.

Један од оних који су дошли да виде манифестацију „Бајинобаштанско  Божићно сеоце“ био је Душан Јанковић.-Лепа идеја и лепа духовна манифестација обогаћена фолклором.  Ја сам је пратио са кћерком и супругом  – истиче Душан Јанковић.

Seoce 1 (2)

играма из Поморавља и Лесковца представило се Културно-уметничко друштво Јелек из Бајине БаштеSeoce 2

На Тргу Душана Јерковића постављено је неколико продајних кућица са изложбеним сувенирима  и производима домаће радиности. Ту је и импровизована продавница књига. Дуж Главне  улице на више места су продајна места где се могу купити бадњаци различитих величина.  У парку испред зграде бившег Комитета и ове године ЈКП 12. септембар поставило је велику јелку направљену од рециклираних предмета.

Текст и фото; М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest