Деца са КиМ на Митровцу на Тари

Око 50 малишана узраста од трећег до шестог разреда основне школе у пратњи својих наставника са простора Косова и Метохије борави ових дана  у објекту Центра дечјих летовалишта “Митровац” на Тари, чиме је настављена дугогодишња сарадња Канцеларије за КиМ са Центром дечјих летовалишта и Градом Београдом.

– Овакве акције изузетно су значајне за наше најмлађе са Космета. Сви смо свесни да наша деца тамо живе и одрастају у специфичним условима, због чега се трудимо да им оплеменимо и улепшамо  слободно време, као и овај распуст. Многи од ових малишана никад нису били на планини и зато смо желели да им ово буде распуст за памћење. Важно је и да се наша деца са КиМ повежу и са својим вршњацима из централне Србије, стварајући пријатељства и трајне везе, а ми ћемо им увек бити подршка  – истакао је Јегоровић.

Према његовим речима Центар дечјих летовалишта је организовао  садржајан образовно-забавни програм са аниматорима, као и обилазак природних лепота ове наше планине.

– Ово путовање почело је 20. марта, а трајаће наредних недељу дана, тачније  до 27. марта. За школарце организовани су разни образовно-забавни садржаји са аниматорима, као и обилазак природних лепота Таре. Тренутно у нашем одмаралишту “Митровац” на Тари борави 350 деце, па је ово прилика да се и малишани са Космета друже са својим вршњацима – рекао је директор Центра дечјих летовалишта.

Јегоровић је нагласио да ће држава Србија и Центар дечјих летовалишта увек давати подршку српском народу на простору Косова и Метохије.

03Деца са КиМ на Митровцу на Тари

– Држава Србија и Центар дечјих летовалишта увек ће бити чврст ослонац нашем народу у покрајини. Акценат ће бити на реализацији овакве сарадње, а циљ је да најмлађима обезбедимо квалитетније, срећније и здравије одрастање. Боравак деце на планини је изузетно важан како за социјализацију, тако и за њихово здравље. Сваки осмех ових малишана је непроцењив и  знак да чинимо праве ствари за њих, а такође и мотивација да оваквих акција буде још више – закључио је Јегоровић.

Извор -Пред служба ЦДЛ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest