Спортисти Бајине Баште на Спортским играма на Златибору

Спортски савез општине Бајина Башта успешно је реализовао све оно што је било планирано да се уради у првој половини 2021. године. У тој асоцијацији спортских клубова , организација и дружина очекују да и у преосталих шест месеци текуће године остваре све оно што је планирано.

– Мере уведене због вирусне пандемије полако су ублажаване па смо са озбиљнијим активностима почели у априлу. Тада је реализован програм под називом „ Буди здрава, вежбај са нама“, реч је о фитнес програму намењеном за женску популацију. У истом месецу одрадили смо рекреативни програм за децу у Предшколској установи Невен. У циљу унапређења физичке активности основаца такође у априлу радили смо са децом у обе градске школе. Узели смо учешће  на Спортским играма младих на Златибору  где смо остварили добре резултате. Имали смо и турнир у малом фудбалу  под називом Кока кола куп. Најуспешнији на Играма младих на Златибору  били су позвани на излет и вожњу гондолом – каже председник Спортског савеза општине Бајина Башта Петар Ракић.

Спортисти Бајине Баште на Спортским играма на Златибору

Током априла, маја и јуна било је још пуно активности. Све су оне у потпуности  реализоване.

– Помагали смо спортским организацијама  око доношења годишњих програма, бавили смо се побољшањем физичке активности  сеоске деце из Бачеваца,  узели смо учешће на регионалном такмичењу Спортских игара младих у Прибоју где је одбојкашка екипа ОК Дрина обезбедила пласман који је води на државно првенство. Спровели смо такмичење у забавној атлетици за предшколце, имали смо пролећни крос за исти узраст – вели Дејан Тимотијевић, стручни сарадник у Спортском савезу.

У другом делу 2021. године , између осталог, Спортски савез биће организатор три значајне манифестације. Реч је о Сеоској олимпијади, Сајму спорта и Меморијалном кошаркашком турниру „ Војо Гавриловић.“

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest