Атлетика – ветерани:Три медаље за Рада Марковића

Раде и Божо Марковић на победничком тронуРаде и Божо Марковић на победничком тронуРаде и Божо Марковић на победничком трону

На дворанском првенству Србије у атлетици за ветеране, одржаном у Београду, Раде Марковић, члан Атлетског клуба Аутоцентар из Бајине Баште, имао је одличан наступ. У родни град вратио се са три медаље. Златну је освојио у скоку у вис, а бронзане у скоку у даљ и бацању кугле. У скоку у вис  био је апсолутни победник за ветеране од 35- 70 година, а у друге две дисциплине медаље је освајао у конкуренцији ветерана  од 50-55 година старости.

Rade Markovic

-Хвала мом тренеру, мом сину Божи. Он ме је припремао и мотивисао да стигнем до медаља. Овај пут потврдио сам се и у бацању кугле. Раније нисам учествовао у тој дисциплини. Ови резултати уврстили су ме у репрезентацију Србије која ће ускоро наступити на Балканском првенству – каже Раде Марковић.

М.Андрић

КЋЕРКЕ ПЛАКАЛЕ
Такмичење у скоку у вис било је врло занимљиво са пуно неизвесности. Раде Марковић имао је велику подршку сина Боже, али и кћерки Дрине и Таре, које су на студијама у Београду. У једном моменту Раде је оборио летвицу у скоку у вис. Кћерке су заплакале. Већ у следећем скоку уместо суза сијао је осмех на њиховим лицима јер је отац лако прескочио висину која му је направила проблем у првом покушају. Подршку би му дао и други син Лазар, али је он пословно био ван Београда.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest