Атлетика – Раду Марковићу сребро на Балканијади

Раде на победничком постољуРаде на победничком постољуРаде на победничком постољу

Још једном  је успешан наступ имао Раде Марковић на Првенству Балкана у атлетици за ветеране. После пређених 2.200 километара аутобусом и такмичења, кући се вратио са сребрном медаљом освојеном у скоку  у вис. Осим тога, био је члан штафете 4 пута 200 метара која је заузела четврто место.

Заставу Србије на отварању Балканског првенства носио Раде Марковић
Заставу Србије на отварању Балканског првенства носио Раде Марковић

-Такмичење је одржану у Истанбулу  у дворани Аракој где је недавно било Европско атлетско првенство. Србија је имала 15 својих представника. Освојено је 17 медаља од чега пет златних. Предводила нас је Душка Лорбек Мандић, тим менаџер репрезентације. Мени је ово седма медаља са Балканијада  Чека ме Првенство Србије на отвореном,  а у септембру идем поново на Балканијаду у Измир где ће се такмичење одвијати такође на отвореним теренима у време када Турска слави 100 година атлетике у тој земљи – каже Раде Марковић.

Он се такмичио у категорији ветерана М 50, а од почетка априла  наступаће у старосној категорији М 55. Припремао га је син Божидар, освајач златне медаље у скоку у вис на сениорској Балканијади одржаној у истој дворани.

На Балканијади у Истанбулу  Марковић је носио српску заставу приликом свечаног дефилеа. Био је и члан Скупштине Балканског првенства.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest