Марковићу сребро на тромечу Србија, Словенија, ХрватскаМарковићу сребро на тромечу Србија, Словенија, ХрватскаМарковићу сребро на тромечу Србија, Словенија, Хрватска

На атлетском тромечу сениорских репрезентација, одржаном у београдској дворани на Бањици, прво место припало је Србији, друго Хрватској, треће Словенији. У екипи Србије наступио је  у скоку у вис Божидар Марковић, члан Атлетског клуба Аутоцентар из Бајине Баште. Он је заузео друго место и донео репрезентацији пет бодова. Победа је припала Словенцу  Сандру Томасину, трећи је био Емир Ровчанин из Србије. -У претходне две године био сам први на овим тромечевима. Овај пут сам други са мојим најбољим скоком  на почетку сезоне од  2,12 метара. Био сам у вођству, али је Словенац у трећем покушају прескочио 2,15 метара. Најважније ми је да нисам осећао болове од повреде па очекујем да ће наредна такмичења бити још успешнија – каже Божидар Марковић.

Божидар Марковић и Ангелина Топић
Божидар Марковић и Ангелина Топић

На тромечу репрезентација Србија је добила два нова рекордера. Ангелина Топић у скоку у вис  са 1,94 метра поставила је нови државни рекорд. Исто то учинио је Алекса Кијановић у трци на 60 метара. Његово време било је 6,66 секунди.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest