Отварање изложбе

У Галерији Установе „Култура“ отворена је прва самостална изложба Иване Леонтијевић (16), младог фотографа из Бајине Баште. На изложби под називом  „Брзина фокуса“ представљене су 32 фотографије, настале „у пуној брзини“, за време одржавања аутомобилских трка са националног и светског шампионата. Отварању изложбе присуствовао је велики број љубитеља спортске фотографије и аутомобилизма, Иваниних школских другова и заинтересованих суграђана. Ивана је још од раног детињства велики љубитељ аутомобилизма. Са оцем Леонтијем била је и непосредни учесник многих трка, па је тако и настала њена жеља да се бави спортском фотографијом. Она је ученица другог разреда бајинобаштанске гимназије, а поред фотографског апарата њено интересовање је везано и за писање кратких репортажа и интервјуа са аутомобилских трка. Већ половином априла ове године, Ивана ће поново бити учесник једног великог такмичења, Светског релија у Хрватској, са кога ће, сасвим сигурно донети и нове, још атрактивније и занимљивије фотографије.

Ивана Леонтијевић
Ивана Леонтијевић
Велико интересовање
Велико интересовање за изложбу
Први утисци са изложбе
Први утисци са изложбе

Поред Установе „Култура“, која је организатор ове изложбе, важна подршка је стигла и из Канцеларије за младе у Бајиној Башти. Изложба има и хуманитарни карактер, јер ће сав приход од продаје фотографија бити усмерен као помоћ за лечење младог суграђанина Луке Јовића.

– Посао спортског фотографа је занимљив али није нимало лак. Потребно је ту доста труда и рада, највише љубави. Захваљујем организаторима који су подржали ову изложбу и који су се укључили у нашу хуманитарну акцију.  Надам се да ћете се на овој изложби уверити у лепоту и чари аутомобилизма и спортске фотографије – истакла је Ивана на отварању своје прве изложбе.

   О. Додић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest