Запажен наступ рецитатора Бајине Баште на Окружној смотри у Косјерићу

Смотра рецитатора у КОсјерићуРецитатори Бајине Баште у Косјерићу
Рецитатори, Лена Ђуровић
Лена Ђуровић

Јубиларна 40. Смотра рецитатора Златиборског округа за ученике основних и средњих школа одржана је 15. априла у Косјерићу. Домаћин је била тамошња Библиотека „Сретен Марић“.   Рецитатори из Ужица, Пожеге, Пријепоља, Сјенице, Прибоја, Чајетине, Ариља,  Бајине Баште, Нове Вароши и Косјерића наступили су у три узрасне категорије.

Аника Петровић

Општину Бајина Башта представљали су у млађем узрасту  Димитрије Марковић и Дуња Карадаревић. Димитрије је рецитовао песму Саше Божовић „Решио сам неким спортом да се бавим“.  Дуња је казивала песму Данијеле Квас „ Нова песма“. Ментори су им били Ана Баштовановић и Данка Гавриловић. У средњем узрасту наступили су Ена Савељић са песмом Ане Ристовић „  Гледајући у дрвеће“ и Аника Петровић са песмом Марије Кузмановић „Стена“.  Њих су припремале Биљана Савељић и Сања Лазић. Лена Ђуровић и Јована Игњатовић такмичилле су се у старијем узрасту.

Јована Игњатовић, рецитатори Косјерић
Јована Игњатовић

Рецитовале су песме Светлане Биорац Матић и Јелене Ленланд „  Међе“ и „У свакој другој ситуацији“. Њихов ментор је Гордана Ђурић. Општи је утисак да су сви представници Бајине Баште били врло добри. У екипи Бајине Баште била је и представница Народне библиотеке „Милош“ Требињац“.

Жири, у коме су били Слободан Љубичић, првак драме Народног позоришта из Ужица, глумац  Хаџи Немања Јовановић и  професорка српског језика и књижевности Гордана Ђокић, је одлучио да прва три места у млађем узрасту припадну рецитаторима из Ариља, Ужица и Чајетине. У средњем узрасту  најбољи су били представници Ужица, Косјерића и Прибоја. Међу рецитаторима старијег узраста доминирали су такмичари из  Косјерића, Пожеге и Пријепоља. По два најуспешнија рецитатора из сваке узрасне групе одлазе на Републичку смотру рецитатора у Ваљеву.

КОсјерић, рецитатори, Ена Савељић
Ена Савељић

-Наши представници били су међу првих пет. Осим што су се такммичили, обишли су Народну библиотеку „Сретен Марић“ у Косјерићу у којој су посетили легат књижевника Милована Витезовића и легат слика Лизе Марић Крижанић. Домаћин нам је обезбедио ручак у хотелу „Титан“- каже професорка разредне наставе Ана Баштовановић.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest