Група старих Бајинобаштана, које готово свакодневно можете срести у неком од овдашњих кафана и кафића ( кад је лепо време најчешће на терасама, а другим данима у Пицерији хотела „Дрина“ ), минулог викенда дружење су организовали у „Сабљином“ локалу. Затекли смо их у“ радној атмосфери“ – за (ранијом) казаном у којој се крчка овчетина!
Шеф ове кулинарске операције је чувени Владе Кулаш, о којем је, пре неку годину у колумни у „Данасу“, под насловом „Феноменологија печења“ , писао Светислав Басара. Прогласио га је за светског првака у једењу јагњеће главучице! – Просечна јагњећа главучица – ако је деље један човек – захтева два дебела сата посла. Коректно поједеном главучицом сматра се она која се после јела, без икаквог даљег чишћења и препарирања, може ставити у витрину. Светски првак у једењу јагњеће главучице зове се Владе Кулаш и живи у Бајиној Башти- написао је Басара.
За ову прилику Кулаш се са својим мераклијама, уместо за печене главучице, определио за кувану варијанту.
-Шта мислиш, ваља ли ово – пита нас Кулаш док мешање овчетине препушта првом помоћнику Бориши Јелисавчићу. – Овде је месо бравчета од 59 кила. Уживамо као што видиш, дружимо се, не жалимо се на пензије – додаје у шаљивом тону, као прави, стари мераклија.
И позива из Сабљине кафане остале другаре да се поред казана, у којој се крчка овчетина, усликају за успомену.
Портал ББ глас