Војни лекари из Гарде у селу Солотуша

Војни лекар на селу у СолотушиБесплатни прегледи војних лекара у Солотуши

 ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ-  лекари пружали бесплатну медицинску помоћ  за  мештане Солотуше

 

У просторијама некадашње основне школе Рајак Павићевић у Солотуши, седмочлана екипа из састава Гарде реализовала је пројекат цивилно војне сарадње – војни лекар на селу. Циљ пројекта био је унапређење здравственог стања становништва путем бесплатних лекарских прегледа које су вршили војни лекари поручник Наташа Петковић, потпоручник Милош Даниловић и техничари Младен Јовановић и Наталија Јовановић из састава наше најстарије јединице Војске Србије.

Војни лекар на селу у Солотуши
Војни лекари Гарде прегледали око 60 мештана Солотуше

У складу са установљеном дијагностиком и прописаном терапијом, прегледаним мештанима дељени су бесплатни медикаменти. Током трајања ове акције прегледано је 60 мештана од којих троје на кућним адресама јер због здравственог стања нису били у могућности да дођу у просторије школе.

Војни лекар на селу у Солотуши
Лекарски прегледи у кућама за оне који из здравствених разлога нису могли да дођу у амбуланту

Велику помоћ да акција буде успешна лекари су имали од председника МЗ Ивана Милосављевића
Иван Милосављевић, председник МЗ Солотуша

Ова активност планирана је у сарадњи са председником месне заједнице Солотуша господином Иваном Милосављевићем  који је припадницима Гарде пружио велику подршку у организацији пројекта и имао кључну улогу да информација о војним лекарима благовремено дође до свих становника ове месне заједнице. Становништво великог броја села у Србији нема редовну медицинску заштиту, а често ни навику да редовно одлази на лекарске прегледе.

 

 

Гарда - Солотуша- Војни лекар на селу
 Војни лекар на селу у Солотуши-прегледаним мештанима подељени бесплатни лекови

 

Војни лекар на селу у Солотуши

Пацијенти се лекарима најчешће јављају тек када осете здравствене тегобе. Управо зато, пројекти попут овог имају превентивну улогу, а савет војног лекара уважаван је и поштован. Становници Солотуше нису крили задовољство војним лекарима који су поред општег лекарског прегледа, вршили мерење притиска, нивоа шећера у крви и ЕКГ. За узврат мештани су се показали као добри и срдачни домаћини увек ради да у свом месту виде војничку униформу.

                                                                                                                          Капетан Владимир МИЛОВАНОВИЋ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest