Уговор о градњи тунела Кадињача потписан је данaс  у згради Председништва Републике Србије на Андрићевом Венцу у Београду(12. новембра). На потписивању  уговора  испред општине Бајина Башта била је  председница Весна Ђурић , а испред Града Ужица градоначелница  др Јелена Раковић Радивојевић. У име Владе Србије били су присутни  Томислав Момировић, министар за  грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру, директор Путева Србије  Зоран Дробњак и директор Коридора Србије Александар Антић. Уговор је потписан у присуству амбасадорке Кине Чен Бо. Радови су поверени кинеској компанији.

-Деценијски сан да се Бајина Башта  брже и лакше повеже са Ужицем, средиштем Златиборског округа, коначно ће постати јава. После данашњег потписивања уговора о градњи  тунела Кадињача  (Дуб-Дубци) ,кога је најавио председник Републике Србије Александар Вучић приликом недавне посете бајинобаштанском крају, почеће послови око експропријације земљишта како би почетком марта идуће године кренули први грађевински радови.  Представници кинеске компаније, којој је поверен овај посао, два пута су долазили на лице места и обишли трасу будућег градилишта. Радови ће коштати 60 милиона евра и биће завршени до краја 2025. године. Тунел Кадињача је од непроцељиве вредности за општину  Бајина Башта, Подриње, Републику Српску и Босну и Херцеговину. Хвала председнику Александру Вучићу што је препознао важност тунела Кадињача и подржао  његову градњу – каже у ексклузивној изјави за ББ глас председница Весна Ђурић.

Истовремено је потписан и уговор о градњи обилазнице око Ужица  чиме ће се и на тај  начин олакшати  повезивање  Бајине Баште  и Ужица.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest