У Тарској улици НИЧЕ НОВА ДЕПОНИЈА

Тарска улица, депонијаДепонија на два километра од центра градаДепонија 01

Одувек је Тарска улица, иначе једна од најдужих у вароши, била и пут до некада најпопуларнијег излетишта Бајинобаштана, скровитог шумарка на брду Шанац, на два километра од центра вароши, са кога пуца предиван поглед на читав град и околна села са обе стране Дрине. Многи и данас памте првомајске и ђурђевданске уранке на коме се окупљала младеж уз логорске ватре, музику и свакојаку разбибригу. Овде су радо долазили заљубљени парови по своја прва љубавна искуства, ту су у младалачком заносу скривали своје мале тајне.

Депонија 02

Али, изгледа да су та времена, нажалост, прошла. Баш на том месту, на коме су остале многе успомене, ускоро би могла да никне још једна дивља депонија. Она се већ убрзано ствара и, ако се ништа не предузме, ово некадашње излетиште и прелепо место би могло да постане право ругло које многима неће служити на част.

Зашто је то тако? Па зато што мештани на овом делу Тарске улице, око тридесетак домаћинстава, немају друго решење за бацање смећа. Они су, како смо обавештени, тражили од локалних власти да им поставе неколико контејнера, али то ни до данас није учињено. Одговор је био: Комунално предузеће, које је за то надлежно, тврди да се на овом делу улице „камион смећар на може да се окрене(!!!), па због тога није могуће поставити контејнере“. Мештани, међутим, тврде супротно: постоји бар неколико места на којима се камион може да окрене и са смећем врати према граду.

Наравно, мештани не желе да се у њиховој непосредној близини оформи дивља депонија, поготову не на месту где ће се то врло брзо догодити, ако се ништа не предузме. Надлежни, ви сте на потезу!

О. Додић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest