АНАЛИЗЕ ПО НАЈСАВРЕМЕНИЈИМ МЕТОДАМА

 

Када је 18. августа 2003. године почела са радом, Медицинска лабораторија „Медикус“ у Бајиној Башти је била једина приватна лабораторија у целом Ужичком округу. Од тада па до данас, пуних шеснаест година, ова лабораторија стално прати светске трендове из области медицине и лабораторијске дијагностике, ради на унапређењу квалитета, као и на проширењу асортимана услуга, уводи нове савремене методе и анализе, ослушкујући захтеве медицинске науке, али и пацијената.

Анализе брзе и тачне

Десет дана пре свог шеснаестог рођендана, Лабораторија „Медикус“ је, поред оне у Улици Душана Вишића, отворила још једну лабораторију, у главној улици поред Дома здравља, и тако се још више приближила својим пацијентима, који ће сада брже и ефикасније моћи да обаве све лабораторијске аанализе које ће користити лекарима у свакодневном раду за постављање дијагнозе болести, за процену тежине и развоја болести, као и за праћење одговора организма на одређену терапију.

У лабораторији раде високостручни кадрови

Лабораторија „Медикус“ је опремљена савременом лабораторијском опремом. Испитивања се изводе на аутоматизованим анализаторима са високим степеном тачности и прецизности. Потпуна аутоматизација, модерна технологија, стручан кадар и поштовање начела добре лабораторијске праксе омогућава нам постизање нашег главног циља, а то је квалитет услуга и задовољство наших корисника, а то су, пре свега, брзи, тачни и поуздани резултати. Радимо професионално, квалитетно и без заказивања и чекања, у најкраћем року. Једина смо приватна лабораторија која ради резултате на лицу места. Служба лабораторијске дијагностике представља веома важан и незаобилазан део система здравствене заштите, и да резултати лабораторијских испитивања представљају основ за доношење кључних одлука у дијагностици, лечењу и медицинској терапији – истиче Славица Стојић, власник лабораторије, иначе магистар дефектолошких наука.

Јована и Славица Стојић у новој лабораторији

У лабораторији „Медикус“ се може урадити  комплетна лабораторијска дијагностика, почев од основних хематолошких анализа за процену општег здравственог стања. Уколико пацијент има здравствених тегоба, лекар по потреби упућује пацијента у лабораторију и даје савет које анализе треба урадити. За већину лабораториских анализа пожељно је да пацијент гладује око 12 сати пре узимања  крви, да не узима лекове и избегава физички напор. На резултате лабораторијских налаза могу утицати храна, непроспавана ноћ, физичкка активност и алкохол. Иначе, пацијентима се препоручује да се крвна слика, преглед мокраће и основне биохемијске анализе раде једном до два пута годишње.

Поред најчешћих лабораторијских анализа, електролита, биохемије, хормона, чији се резултати могу добити у истом дану, у Лабораторији је могуће урадити и брзу анализу CRP-а, као и тропонин који омогућава дијагностику код инфаркта миокарда, а резултате је могуће добити за свега 10 до 15 минута. За двадесетак минута је могуће добити и резултате за анализу D – dimer (тромб). Све анализе се раде веома квалитетно и по најсавременијим методама.

Свакако да је посебно важно што квалитет лабораторијских анализа у „Медикусу“ могу да гарантују високостручни кадрови. Славичина кћерка Јована је завршила Фармацеутскки факултет у Београду, потом и специјализацију, па је данас, као специјалиста биохемијске дијагностике, главни ослонац лабораторије и гарант њених услуга на врхунском нивоу.

 

                                                                                                                 О. Додић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest