Такмичења основаца – Нађа Станковић првак Златиборског округа

Нађа Станковић са професорком Вером Манојловић

Нађа Станковић, ученица осмог разреда  ОШ “ Рајак Павићевић“  освојила је прво место из физике на окружном такмичењу одржаном у ОШ “ Стари град“ у Ужицу. Она је од пет задатака два решила потпуно, један половично и један делимично. Њу је припремала професорка Вера Манојловић. Другопласирани представник општине Пожега, Вељко Мићовић имао је 10 поена мање. Миња Лукић из ОШ “Свети Сава“ из Бајине Баште  имала је скромних 10 поена. Такође скроман резултат имао је седмак Богдан Спасић из исте школе. И бајинобаштански шестаци Ангелина Кадијевић  ( ОШ “Рајак Павићевић“ ) и Јанко Гагић ( ОШ „ Свети Сава“) су имали скромне резултате.

АЛЕКСАНДРА, ВИОЛЕТА И ЂОРЂЕ  ПОДЕЛИЛИ ТРЕЋЕ МЕСТО

Такмичење из српског језика
Такмичење из српског језика

На овогодишњем општинском такмичењу из српског језика, због вирусне пандемије надметали су се само ученици осмих разреда, ниједан такмичар није имао довољно бодова за једно од прва два места. Три ученика поделила су треће место. По 16 бодова имале су Александра Петковић  ( ОШ“Свети Сава“) и Виолета Радојичић ( ОШ“ Стеван Јоксимовић“ Рогачица , а Ђорђе Димитријевић ( ОШ“ Свети Сава“) 15. Нихови ментори су Јелена Ивановић, Сања Савић и Биљана Савељић.

СЕРГЕЈ  МАРКОВИЋ ДРУГИ

Сергеј Марковић и професорка Ирена Петровић
Сергеј Марковић и професорка Ирена Петровић

У конкуренцији 14 најбољих осмака са подручја Златиборског округа, Сергеј Марковић са 35 поена освојио је друго место на такмичењу из енглеског језика. Он је ученик  ОШ “Рајак Павићевић“ из Бајине Баште. Припремала га је професорка Ирена Петровић. Сергеју су недостајала три бода па да буде победник окружног такмичења.

М.Андрић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

три + четири =

Pin It on Pinterest