Бајина Башта: За три дана, због људског немара, 6 пожара

Пожар у Заовинама на ТариПожар у Заовинама на ТариПожар у Заовинама на Тари

У последња три дана, услед људског фактора,  на подручју општине Бајина Башта десило се шест пожара. Најпре су мањи пожари угашени у Пепељу, Љештанском, Рачи, Тари и у граду код бивше Црепане.

Тара - Заовине - пожар

Заовине- Пожар

 

Пожар у Заовинама

Јуче (26. априла)  велики пожар захватио је засеок Бјелушу  у Месној заједници Заовине. Ватрена стихија брзо се проширила на око 2,5 хектара. Том приликом једна стара штала је изгорела. Великом пожртвованошћу ватрогасаца сачувано је пет угрожених стамбених објеката.

– Борба са ватром трајала је од 13 до  20 часова. Ми смо је гасили са три ватрогасна возила и седам ватрогасаца. У помоћ нам је пристигло и једно возило са четворицом колега из Ужица. По два ватрогасца  су дошла из Чајетине и Море Горе. Мало је фалило да Тара доживи пожар огромних размера као што је био онај из 2014. године- каже командир Ватрогасно- спасилачке јединице из Бајине Баште Петар Ракић.

Командир Ракић апелује на грађане да не користе ватру на отвореном за паљење  остатака од усева, корова и другог отпада. Упозорава да је то законом забрањено и подлеже казнама.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest