Takmicenje iz fiyike

ФИЗИКА

Такмичење ученика основних школа општине Бајина Башта по традицији не окупља велики број такмичара из физике. Ове школске године у конкуренцији ђака осмог разреда било их је троје. Прво место освојила је Нађа Станковић  из  ОШ „ Рајак Павићевић“. Припремала ју је професорка Вера Манојловић. Друго и треће место припало је представницама ОШ „ Свети Сава“, Мињи Лукић и Александри Вуковић. Њихов ментор је Љиљана Екмешчић.

Богдан Спасић из  ОШ „ Свети Сава“, победник је у конкуренцији седам такмичара седмог разреда. Друго место припало је  Виктору Саковићу  из исте школе. Припремала их је професорка Љиљана Екмешчић. Александар Симић из ОШ „ Рајак Павићевић“, ментор Вера Манојловић, заузео је треће место.

У конкуренцији 12 шестака победио је Јанко Гагић из ОШ “ Свети Сава“. Друго место припало је Ивану Николићу из исте школе и Ангелини Кадијевић из ОШ „ Рајак Павићевић“. Ана Јаковљевић  из ОШ „ Свети Сава“ и Тијана Марковић из ОШ „ Рајак Павићевић“ имале су довољно бодова за треће место. Борис Драган  и  Михаило Малешевић из ОШ „Рајак Павићевић“ добили су похвале. Најбоље физичаре припремале су Љиљана Екмешчић, Вера Манојловић, Снежана Крстић и Љубица Сарић.

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

На такмичењу осмака из енглеског језика учешће је узело њих шесторо, по троје из обе градске школе. Довољно бодова за прво и друго место није имао нико.Треће место освојио је Сергеј Марковић из ОШ “ Рајак Павићевић“ . Припремала га је професорка Ирена Петровић.

РУСКИ ЈЕЗИК

Учешће су узеле само три представнице ОШ “Свети Сава“. Ангелина Лукић имала је довољно бодова за друго, а  Ива Живковић за треће место. Ментор им је професорка  Олгица Филиповић.

НЕМАЧКИ ЈЕЗИК

Ивана Леонтијевић из ОШ „Свети Сава „  била је једини учесник на такмичењу из немачког језика. Сакупила је довољно бодова за прво место. Ментор јој је професорка  Ивана Ковачевић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest