Стамбена зграда "Зарићка" са 56 станова

Да је станоградња један од најуноснијих послова у Србији одавно је познато.  После вишегодишњег застоја ова привредна делатност изгледа да добија  пуни замах и у Бајиној Башти. Недавно је Предузеће „Зарић“ из Бајине Баште,  у Улици Јована Јовановића Змаја,  у делу некадашњег насеља Kолонија,  завршило градњу стамбене зграде  са 56 станова и 24 гаражна места.  Градњу су инвестирали бајинобаштански привредници Звонко Зарић и Борис Томић. Сви станови површине од 43-67 квадрата су продати и  недавно усељени. Стамбена зграда, којој су чаршијски шерети већ дали име „Зарићка“, има приземље, четири спрата и поткровље. Састоји се из две ламеле. У обе ламеле  уграђен је лифт, станови имају даљинско грејање .

Очигледно задовољан обављеним послом исти инвеститор са својим пословним партнером, на локацији до постојећег изграђеног, најављује градњу још једног сличног стамбеног објекта. Припрема терена је, како сазнајемо у току,  а  предстоји главни посао – решавање имовинско-правних односа са власницима оближњих породичних кућа.

сТАМБЕНО-ПОСЛОВНА ЗГРАДА У уЛИЦИ БРАЋЕ нИНЧИЋА
Гради се 20 нових станова у Ул. браће Нинчића

оГЛАСНА ТАБЛА У уЛИЦИ БРАЋЕ нИНЧИЋА

У Улици браће Нинчића 24 крајем прошле године  „Меркур градња“ из Гвосца Марка Марковића и  Горан Максимовић из Раче  започели су градњу  пословно-стамбене зграде са двадесетак станова по пројекту Зорана Нешковића из Бајине Баште.  Суинвеститори  су, како стоји на градилишној табли, Милан Станић и Маријана Брунец. Завршетак радова на згради са приземљем и три етаже планиран је за крај новембра ове године. Интересовање за  куповину станове  је велико што је и очекивано јер је тражња ових некретнина у Бајиној Башти много већа од понуде. Док пишемо овај текст добили смо информацију да је остао за продају само један двособан стан, а цена је 800 евра по квадрату.

Текст и фото: Р.Б.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

једанаест − два =

Pin It on Pinterest