Слава цркве Светог Саве у Бајиној Башти

Ломљење славског колачаЛомљење славског колачаЛомљење славског колача

ДАН ПОСВЕЋЕН ПРВОМ СРПСКОМ АРХИЕПИСКОПУ

Служење литургије
Служење литургије

Слава - Црква - Литургија

Новосаграђена црква Светог Саве у Бајиној Башти обележила је своју црквену славу, која се празнује и као дан посвећен преносу моштију Светог Саве из Трнова, где се први српски архиепископ упокојио, у манастир Милешево.

Захваљујући бројним дародавцима и донаторима, црква Светог Саве се и даље интензивно дограђује и напредује у изградњи. Недавно је Бранко Митровић из Вишесаве, без надокнаде, као свој прилог цркви, завршио радове на увођењу електричне струје. Тренутно се изводе радови на подном грејању, а потом следи изградња мермерног пода.

Свечану литургију служио је протојереј Милинко Лукић, старешина Рачанског намесништва, уз саслужење свештенства Бајинобаштанске цркве. Након литургије обављено је ломљење славског колача у коме су учествовали свештеници и велики број присутних верника.

Домаћин славе Милан Тришић са породицом својски се потрудио да за многобројне вернике и госте обезбеди богату славску трпезу. Све је протекло свечано и у добром расположењу, како то и доликује овако важним светковинама.

О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest