Семинар “Формативно оцењивање“ у ОШ у Рогачици

Семинар у ОШ у Рогачици

УНАПРЕЂЕЊЕ ДИГИТАЛНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА УЧЕНИКА И НАСТАВНИКА

У оквиру редовног годишњег програма рада Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања за 2021. годину, у основним и средњим школама се реализује обука под називом „Формативно оцењивање и његова примена у дигиталном окружењу“.

Првог викенда у октобру обука, коју је похађало 18 учесника, је реализована у ОШ „Стеван Јоксимовић“ у Рогачици.  Реализатор обуке је био наставник географије и спољни сарадник Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Марко Николић.

Према садржају обука се сврстава у приоритетну област  која се односи на унапређење дигиталних компетенција ученика и наставника и употребу информативно-комуникационих технологија у реализацији образовно-васпитног процеса. Применом програма обука развијају се  компетенције: за наставу и учење, компетенције за подршку развоју личности детета и ученика и комуникацију и сарадњу. Обука је намењена запосленима у основним и средњим школама – наставницима разредне и предметне наставе, стручним сарадницима, директору и помоћницима директора.

Учесници који прођу целокупну обуку добиће сертификат од стране Завода у обиму од 12 сати стручног усавршавања.

Иван Додић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × четири =

Pin It on Pinterest