Седница Општинског већа: Буџет у 2019. милијарда динара

Седница општинског већа Бајина БаштаВећници данас усвојили нацрт одлуке о буџету општине за 2019.Већници усвојили нацрт одлуке о буџету општине за наредну годину

На  23. седници Општинског већа, одржаној 25. децембра, усвојен је нацрт Одлуке о буџету опоштине Бајина Башта за 2019. годину. Њим је планирано да општински буџет за идућу годину премаши цифру од милијарду динара. Тачније, планирано је да он износи 1,014,425,000.00 динара. Буџет ће се пунити од уступљених и изворних прихода и примања буџета општине Бајина Башта са 817,587,000.00 динара, наменских и ненаменских средстава  из буџета Републике Србије од 143,323,000.00 динара, средстава из сопствених прихода буџетских корисника у износу од  3,741,000.00 динара и  неутрошених средстава из претходних година у износу оод 47,774,000.00 динара. Текућа буџетска резерва имаће 25 милиона динара, а стална буџетска резерва 4,5 милиона динара. Решења о коришћењу текуће и сталне буџетске намене доноси Општинско веће у складу са Законом о буџетском систему. Овакав предлог Одлуке  буџета за 2019. годину наћи ће се на седници Скупштине општине, која ће се одржати 31. децембра.

Сандра Новаковић
Марица Вуковић

Општинско веће усвојило је, између осталог, извештај о извршењу  буџета општине Бајина Башта за период  1. јануар-30. септембар 2018. године. Разматрало је  нацрте одлука о локалним комуналним таксама, накнадама за коришћење јавних површина, о сталним манифестацијама и фестивалима из области културе и туризма, о правима и услугама у области социјалне заштите, о покретању иницијативе за измену закона  о територијалној организацији Републике Србиј, нацрт кадровског плана за Опшштинску управу и Општинско правобранилаштво. На седници су разматрани програми пословања  за 2019. годину: ЈКП 12.септембар, ЈП ББТЕРМ, ЈКП Дубоко, Центра за социјални рад. Размотрени су статути Туристичке организације „Тара-Дрина“ и Предшколске установе Невен. Усвојене су измене и допуне  у  програму коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине. Усвојене су измене везане за План рада зимске службе. Прихваћено је више захтева за накнаду штете причињене стадима оваца у Рогачици, Рачи, Дубу, Овчињи и Јакљу.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest