Савиндан у Костојевићима: Славили пензионери

ByББ ГЛАС

28. јануар 2024.
Костојевићи - Савиндан - ПензионериКостојевићи - Савиндан - ПензионериКостојевићи - Савиндан - Пензионери

Месни одбор пензионера из Костојевића важи за најактивнијег члана Удружења пензионера Бајина Башта. Много заслуга за то има његова председница Зорица Тадић. Поред бројних хуманитарно – здравствених акција, има их доста и другог садржаја. Једна од њих је организација централне свечаности на општинском нивоу за Савиндан. Традиционално одржава се у „ Аксноим конаку“, некадашњем мотелу.

Костојевићи Зорица Тадић (1)
Зорица Тадић, председница Месног одбора пензионера у Костојевићима

– Са обележавањем Савиндана почели смо 2018.године. Ово је седми пут да то чинимо. Сала је била пуна. Од укупно 100 пензионера, највише их је било из Костојевића, Бајине Баште, Јакља, Јеловика, Злодола и Дуба. Хвала свима који су узели учешће. Много хвала челним људима Удружења пензионера Бајина Башта, председнику Недељку Ракићу и потпредседнику Спасоју Илићу на доласку . Наш месни одбор се потрудио да  све буде добро и лепо организовано.  – каже Зорица Тадић. Уз дружење, ручак и оркестар Гиле бенда, са солистима Радомиром Лаком Јанковићем и Аном Митровић, весеље је потрајало од 14 часова скоро до поноћи.Савиндан - Костојевићи- пензионери - слава

Савиндан - Костојевићи- пензионери - слава 04Савиндан - Костојевићи- пензионери - слава 06

 7Савиндан - Костојевићи- пензионери - слава

Костојевићи- Гиле бенд

-Волим да дођем на ову свечаност.  Сваки пут буде нам лепо. Највише буде пензионерки из сеоских средина. Долазићу док ме здравље служи – истиче Милица Бошковић из Заглавка. Стални учесник овог дружења је и Обрад Ђоковић из Бајине Баште. -По природи сам весео човек, пун оптимизма, па обожавам дружења и излете које  организује наше Удружење пензионера. Сала у Костојевићима није превелика па је атмосфера у њој изузeтно лепа. Играо сам и певао скоро цело време .Хвала Зорици Тадић што нам сваке године приреди  дивну забаву – каже Обрад Ђоковић.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest