Kапитен екипе Владимир Васић

У организацији Шаховског савеза централне Србије у Лозници је од 20-23. маја одржан други део првенства  Друге лиге централне Србије –група Запад.  У конкуренцији 12 клубова Бајина Башта заузела је 8. место. У виши ранг иде Јасеница из Смедеревске Паланке, а у нижи Тутин. Бајинобаштански шахисти, превођени капитеном Владимиром Васићем, забележили су две победе, један реми и четири пораза.

-Наш циљ је био да изборимо опстанак у Лиги  и у томе смо успели. У овом делу првенства нисмо могли да рачунамо на Бранка Безаревића, Зорана Милошевића и Небојшу Ђоковића јер су имали обавезе око посла- каже капитен екипе Владимир Васић.

Мечеви су играни на шест табли. Бајинобаштане су представљали Владимир Васић, Јеленко Курчубић, Мирослав Минић, Срђан  Јелисавчић, Драган Мијановић и Миленко Илић. По три поена сакупили су Васић и Курчубић. Васић је успео да победи  бугарског велемајстора Милка Голчева, а Курчубић велемајстора Небојшу Ристића.  Осим ФИДЕ мајстора Курчубића, сви остали играчи Бајине Баште су мајсторски кандидати.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest