Рогачица-У ДОМУ САЛА ЗА МАЛЕ СПОРТОВЕ

Дом културе у РогачициДом културе у РогачициДом културе у Рогачици

Рогачица спада у оне месне заједнице на подручју општине Бајина Башта које су сачувале од пропадања Домове културе. Некад су то били Задружни домови. Недавно је покренута иницијатива да се обави реконструкција рогачичког Дома културе.  Била је то заједничка иницијатива председника МЗ Рогачица Милана Андрића, Весне Читаковић Ђуришић, легендарне српске одбојкашице и Александра Максимовића, професора физичког васпитања,

-Најпре смо били на разговору са општинским руководством на челу са председницом Весном  Ђурић, Саветовано нам је да направимо пројекат реконструкције. Учинио је то  мастер инжењер грађевине Емилијан Павићевић чија је мајка пореклом из Рогачице. Предмер радова за електро инсталације урадио је Предраг Супуровић. Пројекат смо предали председници општине. Она нам је обећала да ће се заложити  за реконструкцију нашег Дома културе. Вредност радова износи 74.830 евра- каже Александар Максимовић.

Dom kulture u Rogacici 1 (2)

Предаја пројекта председници Општине
Предаја пројекта председници Општине

Дом има површину 393 квадратна метра. Реконструкцијом добиће се простор и за спортске намене.

-У њему ће бити сала 18  пута 10 метара  за мале спортове, одбојку,кошарку, футсал, са свлачионицама. На спратном делу има простора за стони тенис, шах, пикадо и домине као и за мини трибину. Салу за мале спортове моћи  ће  да користе  и клубови из Бајине Баште – истиче Весна Читаковић Ђуришић, некадашњи рогачички ђак.

Међу значајним радовима биће  постављање подова са изолацијом, међуспратне плоче, кровне конструкције, водоинсталације, канализације, електро -инсталације столарије, фасаде, купатила, мокрог чвора и градња две свлачионице.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest