Рогачица: Школа прославила 192. рођендан

ByББ ГЛАС

25. мај 2024.
Основна школа „ Стеван Јоксимовић“ из Рогачице

Основна школа „ Стеван Јоксимовић“ из Рогачице убраја се међу најстарије  у Србији. Основана је далеке 1832. године. Свој 192. рођендан прославила је 25. маја. За ту прилику приређен је  разнолик културно-забавни програм, уручена признања ученицима и наставницима за постигнуте резултате на разним такмичењима и одржани спортски  сусрети фудбалских екипа млађих и старијих разреда из рогачичке школе и Издвојеног одељења „Миладин Ковачевић“ Бачевци. Госте, родитеље и ученике поздравио је помоћник директора школе Дејан Нешковић. Он је честитао ученицима и наставницима  успех на такмичењима и пожелео им да и у идућој школској години имају тако добре резултате па им потом уручио признања.Основна школа „ Стеван Јоксимовић“ из Рогачице

награђени наставници са помоћником директора школе
Награђени наставници са помоћником директора школе
Немања Тејић и помоћник директора Дејан Нешковић
Немања Тејић и помоћник директора Дејан Нешковић

 

Захвалнице и књиге добило је 17 ђака, пет екипа и шест наставника. Сви они су се истакли на општинским и окружним такмичењима у наставним предметима и ваннаставним активностима. Добитници признања су: Алекса Тадић, Андријана Грујић,  Никола Ђокић, Матеа Обрадовић, Јана Ђокић, Јована Стефановић,Тамара Стефановић, Немања Тејић, Александар Симић, Андрија Прокић, Дијана Марковић, Александра Симић, Соња Мијатовић, Тања Мијатовић, Анђелија Вучићевић, Лазар Павловић, Давид Марковић, екипе првог и другог разреда у такмичењу из саобраћаја, женска екипа у малом фудбалу, мушке екипе у кошарци и одбојци.

OŠ Rogačica - Dan škole

Dan škole Rogačica - kulturno- zabavni program

-Ја сам био учесник општинског такмичења у скоку увис. Освојио сам прво место. Хвала мојој школи што ме је наградила, али и све друге који су били успешни. На крају школовања у основачком узрасту, ово ми је леп моменат кога ћу се заувек сећати- каже осмак Немања Тејић. Признања су добили и наставници: Андријана Биљић, Александра Нешковић, Александар Максимовић, Милутин Чечарић, Марко Николић и Бојана Радовановић. У фудбалској утакмици млађих разреда између школа из Рогачице и Бачеваца победили су Рогачичани са 1:0. У утакмици старијих разреда победа је припала Рогачичанима, било је 5:0.

Текст и фото : М.Андрић

ПОНОСИМО СЕ РЕЗУЛТАТИМА

Директор школе Раде Јездић са поносом истиче бројне резултате које постижу ученици рогачичке школе и њених издвојених одељења. Својевремено смо били сврстани међу четири најуспешније школе у Србији по резултатима на такмичењима с обзиром на бројност ученика. И сада је школа високорангирана и у самом је врху најбољих у Златиборском округу, није  нескромно рећи и на нивоу Србије. Захвалност дугујемо ученицима и наставницима, родитељима,органима школе, посебно локалној самоуправи, на челу са председницом општине Весном Ђурић, која нас максимално подржава у свим сегментима – каже директор школе Раде Јездић који је пети пут узастопно добио поверење да буде на њеном челу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest