Славски ручакДетаљ са сласког ручка

Месна заједница Рогачица

ЦРКВА СЛАВИЛА СПАСОВДАН  ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

Црква у Рогачици, једна од најстаријих у Западној Србији, саграђена је 1847. године, 6. јуна славила је славу Спасовдан Вазнесење Господње. Ове године домаћини славе била су домаћинства Зорана Митрашиновића -Пистаћа и Зорана Васића.

Домаћини славе са старешином рогачичке цркве

Пре ломљења славског колача и ручка, одржана је света литургија коју је служио аријерејски Намесник рачански протојереј Милинко Лукић уз саслужење свештеника  протојереја ставрофора Илије Лијескића, Тодора Томића и ђакона Радомира Митровића. После литургије обављена је литија у порти цркве и одржан помен свим преминулим свештеницима који су службовали у рогачичкој цркви Христовог Вазнесења.

-Била нам је част и задовољство да будемо домаћини славе. Хвала цркви што нам је то омогућила. Угостили смо око сто гостију међу којима је била изворна певачка група „Сложне браћа“ из Рогачице која је песмом увеличала славу- кажу  домаћини Зоран Митрашиновић и Зоран Васић.

У име цркве из Рогачице захвалио је домаћинима, свештеницима и гостима њен старешина протонамесник Владимир Кораћ.

-Даће Бог да се и наредних година окупљамо у овом храму и славимо. Хвала свима који су организовали, помогли славу и дошли да буду њен део. Хвала и Ветеринарској станици “Дрина вет“ из Рогачице на челу са др Александром Вељаноским за узимање обавезе да идуће године буде домаћин славе-рекао је протонамесник Владимир Кораћ.

Изворна певачка група „Сложна браћа“ увеличала славу

Спасовдан је прослављен и у Јакљу, који припада Црквеној општини Рогачица, где је литургију служио свештеник Јовица Пршић.

     Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest