Припремљен је терен за насипање пута

Последње кише оштетиле су више сеоских макадамских путева на подручју општине Бајина Башта. Такав је случај и у Месној заједници Растиште где је практично онеспособљен пут за саобраћај од Седаљке до Кремића. На позив мештана брзо је реаговала локална самоуправа и Јавно комунално предузеће „12. септембар“ па су неопходне машине за санирање пута стигле.

Мештани Кремића у разговору са председником општине Филиповићем

-За претходних месец дана у три наврата обилне кише, што се каже, докрајчиле су пут дуг четири и по километра од Седаљке до Кремића. И пре тога био је у  лошем стању. Борили смо се да тај пут одржавамо, копали и чистили канале, али су последње кише биле јаче од свега. Једноставно, подлога стара преко 30 година је скроз уништена тако да је остала само гола земља. При најмањој киши претварала се у блато тако да је колима немогуће проћи том трасом. Мислили смо да ће машине моћи да пут поправе за два-три дана. Неће то моћи јер парктично целу деоницу морамо насути да би створили нову подлогу. Хвала председнику општине Радомиру Филиповићу и његовим сарадницима што је дошао на трасу и уверио се да су потребни  знатно обимнији радови од нашег првобитног мишљења. Сад рачунамо да ће све бити готово за 10 дана-каже Горан Јездић, један од активиста из Растишта који је, уз председника Месне заједнице Драгојла Јовановића, сваки дан у акцији на путу.

У Кремићима се граде викендице

Мештани Кремића кажу да им је то једини пут до села. Истичу да се све више њих, који су некад отишли из Кремића, враћа, обнавља куће или прави викендице.  Има и људи из других крајева, највише из Војводине,  који ту купују плацеве и граде викендице.

-Завршена је поправка локалних путева у неколико месних заједница. Тренутно се ради у Растишту па се креће у друге месне заједнице. Ускоро ћемо формирати још једну екипу која ће имати задатак да санира оштећења на свим асфалтним путевима на подручју општине. Тачније речено, та екипа ће да обави све потребне послове око припреме  пред стављање асфалтног слоја. Очкујемо да ћемо до краја године имати поправљене све макадмаске и асфалтне путве уз напомену да ћемо на јесен постављати асфалтну подлогу на новим планираним путевима- каже Новица Стојкановић, члан Општинског тима за инфраструктуру.

                                                                                                                                  Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest