Малишани на зимовању на Митровцу на Тари

Да би удовољили потребама родитеља, Предшколска установа Невен из Бајина Баште у последњих неколико година организује рад и током школског летњег и зимског распуста. Лети је нешто мањи број деце у Вртићу због тога што њихови родитељи користе одмор. За време зимског распуста такође их је мање због прехлада или грипа. О стању за време овогодишњег зимског распуста у вртићу Невен директорка Весна Лештаревић каже:

Малишани на зимовању на Митровцу на Тари
Малишани на зимовању на Митровцу на Тари

 

– Радимо смањеним капацитетом јер доста деце не долази због прехлада или грипозног стања. Најмање их је дошло 6. фебруара свега 67 од око 600 корисника услуга наше установе. Ситуација се после тога поправљала. Тако, на пример, 18. фебруара  имали смо у Вртићу 187-оро деце. Очекујемо да ће наредних дана тај број бити много већи.

И ове зиме део деце из Предшколске установе Невен имао је организован боравак у Дечјем одмаралишту на Митровцу. Према речима директорке Весне Лештаревић седам дана на Митровцу било је 114 малишана средњег, старијег и предшколског узраста са својим васпитачицама. За то се плаћа по детету 14.290 динара у шест месечних рата. Деца су имала смештај и седам пуних пансиона, плус свакодневно по две ужине. У ту цену урачунате су услуге аутобуског превоза, рекреатора, аниматора, медицибнског надзора, осигурања, као и накнада за боравишну таксу. На сваку групу од 10- оро деце, Дечје одмаралиште давало је гратис    за једно дете и васпитача.

– Имамо одличну сарадњу са Дечјим одмаралиштем на Митровцу. Ту су услови одлични, близу нам је па родитељи често посећују децу. У случају неке невоље, пуно је лакше да се интервенише. И финансијски зимовање или летовање на Митровцу је најповољније. Из тих разлога последњих година  увек користимо услуге тог одмаралишта на Тари- вели директорка Предшколске установе Невен Весна Лештаревић.

У Невену кажу да ће упис за наредну школску годину почети у мају и да ће се први пут то моћи учинити електронским путем,  чиме се скраћује процедура јер нема прикупљања докумената. И даље ће се моћи упис вршити на ранији начин.

                                                                                                            М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest