Први „Тара ултра трејл“ -Такмичили се представници 10 земаља

Тара, планинско трчање, такмичењеТара, планинско трчање, такмичење

У организацији Удружења Тара ултра и подршку НП Тара, општине Бајина Башта, Туристичке организације Тара-Дрина и више домаћих и страних спонзора, међу којима је била и Трговина Лазић, на планини Тари одржан је први „Тара ултра трејл“ за љубитеље, у свету све популарнијег, планинског трчања. Централно место  манифестације био је Митровац.

Тара, планинско трчање, такмичење

– Представници Србије, Француске, Велике Британије, Италије, Мађарске, Шведске, Шпаније, Северне Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине такмичили су се на четири стазе различите километраже и техничких захтева. Учешће је узело око 250 такмичара. Због ситуације са корона вирусом, на тродневно такмичење, одржано 3-5. јула, није дошло око 100 пријављених такмичара , углавном  оних из иностранства.  И поред тога, можемо рећи да је овај први „Тара ултра трејл“ био успешан, да ће наредни у бољим условима бити још масовнији – каже дипломирани туризмолог Ранко Милановић, руководилац Службе информисања у НП Тара.

Slike sa takmicenja 2 (1)

 

Старт најзахтевније стазе од 63 километра био је са језера Спајићи, а циљ на Митровцу. Код остале три стазе циљ и старт је био на Митровцу.

У најдужој стази прва три места припала су Дејану Тодеском  (Северна Македонија), Жељку Зељковићу и Бојану Аврамовићу (Србија).  У женској конкуренцији најуспешније  су биле  Невена Рајковић, Јелена Филиповић (Србија) и  Ребека Фабрици (Велика Британија). У трци на стази дугој 37 километара победио је  Александар Радукин из Србије испред  Димитра Тодоровског из Северне Македоније и Милијана Димитријевића из Србије.

Тара, планинско трчање, такмичење

У женској конкуренцији сва три прва места освојиле су такмичарке из Србије, Ана Милосављевић, Жудана Ђокић и Рената Стајнер. Никола Илић (Србија) победио је у трци на стази од 25 километара. Друго место припало је Ликасу Бијелси из Шпаније, а треће Ненаду Јовановићу из Србије. Снежана Ђурић, Сара Илић, Лидија Радуловић (Србија) доминирале су у женској конкуренцији. У трци дугој 12 километара  најуспешнији су били  представници Србије, Слађан Благојевић, Александар Божовић, Лазар Момчиловић, Јелисавета Јоцић, Ивана Павловић и Анастасија Халан.

                                                                                                           М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest