Прва генерација бајинобаштанских гимназијалаца обележила пола века матуре  

СЛАВЉЕНИЦИ: Прва генерација гимназијалацаПола века матуре

 

Гимназија у Бајиној Башти почела је са радом почетком септембра 1965. године. Тада су уписана два одељења прве генерације, друштвено-језичког и природно-математичког смера. Четири године касније, дакле пре тачно пола века, они су положили матурски испит и отишли из ђачких клупа. Већина од њих наставила је школовање на факултетима и вишим школама а потом постали успешни стручњаци и интелектуалци  у својим радним колективима.

Након пола века, некадашњи гимназијалци су се поново нашли на „прозивци“ у хотелу „Дрина“, а потом и на заједничкој фотографији за успомену и до следећег сусрета. Били су, додуше, у „крњем“ саставу, многи су недостајали и добили „оправдани изостанак“, а неки, нажалост, више и нису међу живима.

Нека остане забележено да су на овој фотографији: Зоран Дакић, Нада Лукић, Драган Пантелић, Светлана Максимовић, Новак Симић, Светлана Гавриловић, Бранислав Јанковић, Видан Павићевић, Сретен Васић, Мирјана Мандић, Драган Николић – Пушкар, Ружица Љепоја (Миљковић), Гоца Пашић, Зора Милошевић, Драган Гвозденовић, Вишња Ђокић, Драгана Веизовић, Мира Росић, Ана Јовановић (Крсмановић), Градимир Матаруга и Борка Мијајиловић (Шкрњић).

Сусрет некадашњих матураната био је необично срдачан и дирљив. Са нескривеном сетом су се сећали својих ђачких враголија, некадашњих наставника, првих школских љубави, скривених симпатија… Сетили су се и својих драгих професора, разредних старешина Љубинке – Луле Бјеличић и Латки Беле, директора Јове Станића и других…Остале су успомене, незаборавне и живе, баш као и ова генерација, с којом је и отпочело гимназијско образовање у Бајиној Башти.

Некадашњи школски другови су разменили мобилне телефоне и адресе, и обећали једни другима да ће свакако наставити дружење и другарске контакте.

 

                                                                                                                       О. Додић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest