ОШ „Свети Сава“- Ена Савељић ученик генерације

СВЕСТРАНОСТ: Ена СавељићЕна Савељић

 

Похвалa „Ученик генерације“ у протеклој школској години додељена је Ени Савељић, ученици 8/1, која  је носилац Дипломе „Вук Караџић“ и специјалних диплома из српског језика, математике, физике, хемије и физичког васпитања.

Комисија за утврђивање бодова имала тежак задатак да између два изузетна ученика изабере једног. Комисија је у складу са Статутом наше школе проверила податке о успеху и владању и утврдила да је Ена Савељић освојила 116,01 бодова на различитим такмичењима, док је други кандидат Михаило Миличић освојио 98 бодова.

Ена је показала свестраност и постигла изузетне резултате из различитих области. Током школовања је постигла запажене резултате на различитим нивоима такмичења из српског језика и рецитовања, природних наука (математике, физике и хемије) и спорта (стрељаштва, одбојке, атлетике и гимнастике). Учествовала је на Републичком такмичењу из гимнастике, а круна успеха је друго место на недавно одржаном Републичком такмичењу из српског језика. Њена свестраност се огледа и кроз учешће у друштвеном животу школе и бројним приредбама на којима је показала свој раскошан таленат за музику, глуму и рецитовање.

Михаило Миличић, ученик 8/3, постигао је  у току осмогодишњег школовања изузетне резултате из математике, српског језика и шаха. Учествовао је на републичким такмичењима из српског језика и математике и имао запажене резултате.

 

                                                                                                         Олг. Филиповић

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest