Пријемни испит за гимназије: Исидора Радека најбоља у Бајиној Башти

Исидора РадекаИсидора РадекаИсидора Радека

Пријемни испит свршених основаца увек је најзанимљивији део уписног процеса за наставак школовања у гимназијама. Ту је конкуренција и најјача јер снаге одмеравају носиоци  звања „Ђак генерација“, добитници Диплома „Вук Караџић“, али и других одликаши.  Ове године међу свршеним основцима са подручја општине Бајина Башта бриљирала је Исидора Радека, ученица 8. разреда ОШ “Рајак Павићевић“ из Бајине Баште. Била је најбоља на пријемном испиту са 56 бодова. Са укупно  97,35 бодова била је такође прва на уписној ранг листи. Она је, као прву жељу, исказала упис у чувену Трећу математичку гимназију из Београда, на природно- математички смер, за коју је било потребно најмање 96,10. бодова.

Сестре Радека са оцем Бојаном
Сестре Радека са оцем Бојаном
Исидора и Теодора
Исидора и Теодора

– Остварила сам жељу. Нисам „Ђак генерација“, али сам била боља од свих њих са подручја  општине Бајина Башта и од свих  Вуковаца. Хвала мојим наставницима и разредном  старешини Бранимиру Јеремићу. Обећавам да их нећу обрукати на школовању у Београду – каже Исидора Радека.

Иначе, „Ђак генерације“ из њене школе био је 10. на бајинобаштанској гимназијској уписној листи, онај из ОШ “ Свети Сава“ 3. из ОШ“ Душан Јерковић“ Костојевићи 7. Из  ОШ“ Стеван Јоксимовић“ Рогачица 11.  Бајинобаштанка Исидора Радека,чији су корени у Рогачици , у слободном времену воли да чита књиге, игра фолклор и стони тенис.

Њена старија сестра Теодора такође је изванредна ученица Математичке гимназије у Београду, најелитније у Србији, први разред завршила је са одличним успехом. У тој школи ради Бајинобаштанка професорица Бојана Матић.

Од јесени сестрама Радека у Београду придружиће се трећа, најмлађа Кристина, ученица 5. разреда основне школе.

ОСТАВЉЕНА У ПРАШИНИ

На друштвеним мрежама и по граду кружи летак необичне садржине у коме  је уз иницијале ученика дат и кратак опис и њихови резултати на пријемном испиту. За ИР (Исидора Радека, тумачење аутора ) у летку се каже:- Из села,12 километара од чаршијске елите, небитна, остављена у прашини у трци за „Ђака генерација“.

Текст и Фото : М.Андрић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest