Предшколска установа „Невен“- Јесењи крос најмлађих

Трчали најмлађи "За срећније детињство"Трчали најмлађи "За срећније детињство"

 

Традиционални јесењи крос, овог пута под називом “Трка за срећније детињство,“  у Предшколској установи Невен из Бајине Баште побудио је доста интерсовања па су трибине у Спортском центру „Браћа Милутиновић“ биле добро попуњене. Дошли су родитељи, деке и баке да прате како се надмећу њихови предшколски љубимци.

 

Учешће у кросу узело је 6 група са укупно  140-оро деце. Најпре су одржана такмичења по групама у мушкој и женској конкуренцији, а онда је по троје најбољих одмерило снаге у финалу.

У групи „Смајилић“ васпитачице Славице Баштовановић прва места освојили су Наташа  Радовановић и  Милош Цветановић. „Бубамаре“ водила је васпитачица Анђелија Павловић. Најбржи су били Ива Богдановић и Вукашин Петронијевић. Гордана Ђурић и Сања Мандић водиле су групу „Звездице“. Њени победници су Kристијана Мијатовић и Михаило Јовановић. У групи „Срцуленца“ Слађане Живановић и Бранке Злојутро најуспешнији су били Лена Живановић и Лазар Митровић. У групи „Пчелице „ први на циљ су стигли Хелена Јовановић и  Никола Атанасковић. Њих су подржавале васпитачице  Маријана Аџић и Милица Јашић. Зорица Вукашиновић и Јелена Јокић извеле су на стазу групу „Лавићи“. Миона Маровић и Божидар Стаменић  освојили су прва места у тој групи.

У великом финалу код девојчица прва три места припала су Нини Јосиповић, Миони Маровић и Марији Чанић, а код дечака  Лазару Митровићу, Максиму Максимовићу и Михаилу Јовановићу.

-Било је дивно на тартан стази у Лугу. Сви учесници су заслужили похвалу. Ја и колегиница Јелена Јокић понајвише смо се радовале јер је наша група имала највише успеха у финалној трци- каже васпитачица Зорица Вукашиновић.

Организацију кроса Предшколској установи Невен помогао је Спортски савез општине Бајина Башта.

                                                                                         Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest