Последњих година Републичка агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савет за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта  заједничким акцијама настоје да побољшају  безбедност ученика у свакодневном саобраћају. Једна од њих  под називом „Пажљивкова правила у саобраћају“ намењена је ученицима првог разреда основних школа.  Овогодишња акција почела је предавањима за основце у ОШ“ Рајак Павићевић“ и ОШ“ Свети Сава“. Биће настављена одласком у школе са сеоског подручја.  Заједно са  просветним радницима акцију спроводе представници Полицијске станице Бајина Башта, Бошко Бошковић и Ненад Стаменић заменик командира бајинобаштанске полицијске станице.

Представници полиције на предавању
Представници полиције на предавању

-После предавања, разговарамо са ученицима и одговарамо на њихова питања. Том приликом ми им поделимо и књигу „ Пажљивкова правила у саобраћају“, мале торбе, флоуросцентне налепнице за ранац и распоред часова. Деца ће са својим учитељицама и учитељима  детаљније разматрати саобраћајна правила из књиге, а потом ће ученици првог и другог разреда  учествовати на такмичењу  из саобраћаја на школском ,општинском,окружном  и републичком нивоу – каже Ненад Стаменић.

За ученике од 5-8. разреда планирано је такмичење под називом „Шта знаш о саобраћају“ на коме учесници такмичења решавају теоретске задатке и оне практичне на полигону.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest