Божидар Марковић- тромеч Србија, Хрватска, Словенија, Загреб

На атлетском тромечу мушких и женских репрезентација Србије, Словеније и Хрватске, одржаном 1. фебруара у Загребу, репрезентативац Србије, члан Атлетског клуба Аутоцентар из Бајине Баште Божидар Божо Марковић победио је у скоку у вис са новим личним рекордом од 214 сантиметара. Његов колега из репрезентације Србије  Емир Ровчанин скоком од 210 сантиметара заузео је друго место па су тако он и Марковић донели максимум поена у скоку у вис.

БОЖИДАР МАРКОВИЋ
БОЖИДАР МАРКОВИЋ

-Из првог покушаја прескочио сам 214 сантиметара и тако побољшао лични рекорд за један сантиметар. Био је то одличан скок  који би био успешан и да jе летвица била подигнута за још 2-3 сантиметра.  Драго ми је да сам и у другом по реду тромечу поменутих репрезентација  поново био победник.  Очекујем још бољи резултат на предстојећем првенству Србије. Истог је мишљења мој тренер Јован Ђурић –каже Божидар Марковић.

Осим Марковића, од представника Србије прва места освојили су Алекса Кијановић у трци на 60 метара, Алекса Мијановић на 1.500 метара, Вељко Недељковић у бацању кугле и Милана Тирнанић у истој дисциплини.

Прво место на тромечу припао је Словенији, друго Хрватској, треће Србији која ће бити домаћин идуће године.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest