Похвала за бајинобаштанске саобраћајце

Контрола - Саобраћај - ПолицијаКонтрола - Саобраћај - Полиција

Посао полицијских службеника подразумева на првом месту бригу о безбедности грађана и њихове имовине. У току обављања својих дужности полицајци су врло често „под лупом“, изложени стресу, притисцима, „суду јавности“. Док обављају своје задатке, често нису ни свесни да су под будним оком грађана, који мотре на сваки њихов покрет, спремни да упуте критике на пропусте, али и похвале на њихов рад. Један такав пример контроле рада полиције од стране цивилног надзора грађанских активиста догодио се недавно, када је патрола саобраћајне полиције ПС Бајина Башта у склопу акције појачане контроле саобраћаја вршила контролу саобраћаја у Косјерићу.

– Док смо вршили контролу саобраћаја у Косјерићу, приметили смо једно лице, које је стајало по страни и у свој роковник нешто бележило, све време се померајући за нама на места контроле. Пар дана касније позвани смо из одељења саобраћајне полиције,  Полицијске Управе у Ужицу, где нам је речено да је све време наше контроле, над нама вршен цивилни надзор грађанских активиста из Косјерића и да је један од активиста саставио писани извештај, који је проследио управи саобраћајне полиције, у којој је истакнуто наше стручно и професионално поступање и похвале на наш рад – истичу саобраћајни полицајци, и додају да су свесни да грађани препознају њихово залагање и труд, а то им је додатни мотив да безбедност свих учесника у саобраћају дигну на још виши ниво.

Цивилни надзор над радом поменутих припадника саобраћајне полиције вршио је извесни Алекса Павловић, струковни економиста и грађански активиста из Косјерића, који је Полицијској муправи у Ужицу упутио допис, у коме се, између осталог, каже: „ Припадници Управе саобраћајне полиције, који су 19. марта 2022. године, када је извршена цивилна контрола њиховог рада, вршили контролу учесника у саобраћају, током извршавања службеног задатка – редовне контроле учесника у саобраћају, су се у свему придржавали одредбе члана 62 Закона о безбедности саобраћаја на путевима, у погледу паркирања службеног возила које су паркирали тако да не угрожава остале учеснике у саобраћају. Према контролисаним учесницима у саобраћају припадници саобраћајне полиције су се опходили са уважавањем“.

Павловић у свом допису истиче: „На основу напред наведеног желим овим путем да упутим похвалу за рад припадника Управе саобраћајне полиције који су тог дана вршили контролу саобраћаја на територији општине Косјерић“, а потом даје и предлог да се полицајци „кроз процедуре прописане законом“ награде за њихово поступање „које је усклађено са законом и стандардима рада полицијских службеника“.

О. Додић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest