Нова књига поезије Радивоја Ђорђевића Џемса

Нова књига поезије Радивоја Ђорђевића ЏемсаНова књига поезије Радивоја Ђорђевића Џемса

СТИХОВИ КОЈИ ДОДИРУЈУ ДУШУ

Радивоје Ђорђевић Џемс
Радивоје Ђорђевић Џемс

У издању Штампарије “Stefan Co”, недавно је изашла трећа по реду збирка поезије Радивоја Ђорђевића Џемса, под насловом „Ода љубави“.

Није уобичајено да песник за само три године понуди читаоцима чак три обимне збирке поезије. Ево, и то се догодило.

Радивоје Ђорђевић – Џемс, читавим својим бићем заробљен у „топлим зрацима“ поезије, кроз своје песме упорно тражи своју звезду „што ишчезну и у даљини неста“. Тај пут није нимало лак, али је ту увек љубав као вечита инспирација, као сан који се непрекидно сања „док срце пламти, од привиђења“. И тако настају стихови који додирују душу, као топле речи, тако настају песме „искрене и чисте“, као да су „од сунца позајмили снагу“. Песник је испевао „оду љубави“ и тако још једном потврдио оно што смо одувек знали: о љубави се може певати увек, а она и даље остаје недопевана, бескрајна као плаветнило неба.

Ђорђевић и у овој, трећој по реду, збирци поезије, свакако најпотпунијој и најснажнијој, доноси песме писане бајковито „уз помоћ звезде, сјајне и далеке“. Те песме одају снажан утисак на читаоца, па ће се тако памтити и никада неће ишчезнути из сећања. Читаоци ће овде сазнати „како ноћ мирише“, и како „време лечи све љубавне бољке“, и како „један живот, једна песма, једна љубав, једна чесма, кад истече и кад прође, никад више, неће да ти дође“.

О. Додић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest