«ЗЛАТНИ КЛАДЕНАЦ» ВЕСНИ ЛАУДАНОВИЋ

 

Песнички конкурс „Кипријанов кладенац“ окупља књижевне ствараоце из свих крајева бивше Југославије, али и других европских земаља. Судећи по масовности учесника и књижевном квалитету песама, постао је веома популаран и прихваћен, и нема сумње да ће већ наредних неколико година сасвим прерасти у традицију.

Ове године, на конкурс се јавило око 150 песника који су послали близу 500 песама. Посебно радује што је скоро половина приспелих песама  таквог квалитета да је жирију, као никада до сада, било веома тешко да одабере најбоље међу њима. Ипак, жири (Милан Живановић, Слободан Тодоровић и Иван Додић) је донео одлуку да за најбољу на конкурсу прогласи песму Сузе црног грожђа Весне Лаудановић из Крагујевца, којој је припала прва награда и признање „Златни кладенац“. Жири је овога пута одлучио да другу награду и признање «Сребрени кладенац» равноправно додели двојици аутора: Братиславу Нешићу из Лесковца за песму Отаџбина – крај, и Бранки Селаковић из Ужица за песму Моје име је А. Похвале су добили: Данијел Ћоровић из Брна (Живот вредан живљења), Драгана Мрђа из Новог Београда (Пусти), Иван Гаћина из Задра (Прелијепи дане), Марица Ферхатбеговић из Живиница (А живјели смо у провинцији), Mилaн Mитрoвић из Београда (Падавица), Mилкo Стojкoвић из Смедеревске Паланке (Појање о Милену) и Небојша Божиновић из Ниша (Тајна о чаробњаку).

Изабране песме са конкурса „Кипријанов кладенац 2018“ биће штампане у Зборнику Књижевног клуба «Кипријан Рачанин», чија се промоција очекује у програму овогодишње манифестације «Дани Раче украј Дрине»

 

                                                                                                                           О. Додић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest