Из језера извађено 50о џакова разног смећа

Извађено 500 џакова разног смећа  од бране ХЕ „Бајина Башта“  до уласка у кањон Дрине

У организацији Туристичке агенције „Таратурс“, Националног  парка Тара и Туристичке организације Тара-Дрина. 17. маја изведена је велика акција на чишћењу десне обале језера Перућац. Том приликом извађено је 500 џакова разног смећа на делу од бране Хидроелектране  „Бајина Башта“ па до уласка у кањон Дрине. У акцији је било ангажовано више чамаца. Међу учесницима акције био је и познати новинар РТС-а Јован Мемедовић, почасни грађанин Бајине Баште.

Jezеro prepuno smeca
Овако је изгледало језеро код бране ХЕ пре акције

Ciscenje 2

-У друштву Јована Мемедовића нашао се и Ирац Марк Китинг. Он је недавно пешке прешао пут од Србије до Крфа идући путем којим је српска војска на то грчко острво стигла у Првом светском рату и тако дао свој допринос великој акцији под називом „Помоћ српској деци“- каже Синиша Спасојевић, представник ТО „Тара-Дрина“, учесник акције чишћења језера Перућац.

Језеро је очишћено од 8-17 часова уз краћи прекид за ручак кога је организовао  Горан Глишић на броду „Гризли“, власник Туристичке агенције „Таратурс“. Прикупљено смеће сутрадан су радници  ЈКП 12.септембар из Бајине Баште камионима одвезли на  Регионалну депонију „Дубоко“ код Ужица.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest