Месна заједница Перућац била је 1. августа 2021. године домаћин  и једна од четири са подручја општине Бајина Башта које су учествовале у Сеоским спортским играма Спортског савеза Србије. Поред Перућца  такмичиле су се и месне заједнице Рогачица и Костојевићи. Надметање се одвијало у 10 дисциплина, малом фудбалу, одбојци, шаху, спретности на полигону, надвлачењу руком, конопцем, клипку, скоку из места у даљ, бацање камена  с рамена и рвању.

Prvo mesto Kostojevici
Победничка екипа МЗ Костојевићи

 

Drugo mesto Rogacica (2)
Другопласирана екипа МЗ Рогачица

Игре је отворио помоћник председника општине Бајина Башта за спорт, омладину и туризам Миленко Ордагић, потпредседник Општинског спортског савеза.

-Користим прилику да у име општине Бајина Башта и Спортског савеза поздравим све вас учеснике  Сеоских спортских игра и драге нам госте из Спортског савеза Србије. После много година, враћају се спортске активности  у селима Србије. Наша је обавеза да стварамо услове да се млади баве спортом и рекреацијом и у сеоским срединама и да у ово такмичење наредних година укључи се знатно више месних заједница.- казао је Миленко Ордагић.

У име спортског савеза Србије учеснике Сеоских спортских игара поздравили су Петар Шундић,  заступник за теренске спортске савезе и  Марина Јовичић портпарол  те спортске асоцијације.

-Спортски савез Србије имао је амбицију да врати традицији и шири промоцију рекреације  и здравог живота  па је 2019. године покренуо овај пројекат . Реч је о Сеоским спортским играма, када је учешће узело свега пет општина. Упркос вирусној епидемији, лане се такмичило 10 општина. Уз прописане мере успели смо да их одржимо од општинског до републичког нивоа. Ове године  пријавиле су се 24 општине међу којима је и Бајина Башта. Драго нам је да се бајинобаштанска општина укључила у овај пројекат. Знам да колеге из овдашњег Спортског савеза годинама добро раде.  Победници са општинских игара иду на регионална такмичење  са кога по две најбоље месне заједнице  стичу право наступа на финалном републичком надметању – вели Марина Јовичић.

Иако је 1. август важио за најтоплији летњи дан у Србији, спортисти из сеоских месних заједница максимално су се трудили да свом селу донесу што више бодова.

Прво место припало је МЗ Костојевићи. Она је имала најбројнију екипу и такмичаре у свих 10 дисциплина. Као победник наћи ће се на регионалном такмичењу које ће се одржати 14. августа на Дивчибарама уз учешће још пет екипа из других региона.  Друго место припало је МЗ Рогачица коју је предводила прослављена одбојкашица Весна Читаковић Ђуришић. Треће место освојила је МЗ Перућац, четврто МЗ Бушинско Поље. Три првопласиране екипе награђене су пехарима и комплетом лопти за екипне спортове.

Милан Стаменић:

ХВАЛА ВЕСНИ ЧИТАКОВИЋ

-Опште је мишљење да су Сеоске спортске игре код нас ухватиле корен и да ће наредне бити много масовније. Помогли смо домаћину МЗ Перућац око уређења терена за мали фудбал и кошарку, а одбојкашко игралиште је асфалтирано. Без обзира што ових игара  није било пуних 35 година и да су нам села све малобројнија са становништвом, евидентно је да је покретање Сеоских спортских игара одличан потез. Велику захвалност, за њен долазак и учешће у овим играма дугујемо  легендарној одбојкашици Југославије и Србије Весни Читаковић – истакао је Милан Стаменић, секретар Спортског савеза општине Бајина Башта.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest