Са седнице ИО Удружења пензионера Бајина Башта

На редовној 13 седници Извршног одбора Удружења пензионера Бајина Башта, одржаној 9.фебруара , донета је одлука да Изборна скупштина , за наредни четворогодишњи мандат буде 17. марта у 10 часова. Пре тога, месни одбори доставиће своје предлоге за делегате у Скупштини,чланове  Извршног одбора, председника и потпредседника Удружења. Председник Удружења пензионера Недељко Ракић поднео је извештај о активностима у периоду од септембра прошле до јануара ове године. Њих је заиста било пуно па су се чланови Извршног одбора похвално изразили о  о раду Удружења. На овој седници усвојен је План рада за 2024. годину уз могућност да га нова Скупштина допуни.

Недељко Ракић, председник УП Бајина Башта
Недељко Ракић, председник УП Бајина Башта

-После обележавања Српске Нове године и Дана Светог Саве, у фебруару ће почети такмичења у оквиру 4. Дринског купа. На реду је надметање у шаху. Домаћин ће бити Удружење пензионера из Сребренице. Током пролећа први пут одржаће се општинско првенство пензионера у шаху. Најбољи ће чинити будућу екипу која ће наступати на другим такмичењима. У плану је да обележимо и Дан жена. Посебно бих истакао да ћемо имати екскурзију  у Охрид од 5-9. марта. Лане смо ишли на летовање у Албанију. Било је све одлично па ћемо опет ићи у приморски град Драч где ћемо  летовати од 1-11. јуна – каже Недељко Ракић. Извршни одбор усвојио је  материјално финанијски извештај  Удружења за 2023. годину.  Према књиговодственим подацима, остварен је позитиван биланс  уз остатак од 17 хиљада динара.

Председник Ракић упознао је Извршни одбор са петицијом коју је потписало 36 чланова Удружења. Она се односи на њихове примедбе на рад угоститељског објекта којим газдује Удружење пензионера. О томе ће се више говорити на следећој Скупштини Удружења.

Текст и фото: М.Андрић

САСТАВ УДРУЖЕЊА

Удружење пензионера Бајина Башта има 1.422 члана. Корисника  старосних пензија је 1.079. Породичних пензионера има 216, оних  од самосталне делатности 123 и 4 војна пензионера. Рачуна се да на подручју општине Бајина Башта имао око 6.000 лица са пензионерским статусом  па је потребно  радити на омасовљењу чланства у Удружењу које пружа бројне погодности за своје чланове.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest