Dragan Jovanovic

Министарство просвете науке и технолошког развоја именовало је Драгана Јовановића, професора технике технологије и информатике за директора ОШ “Рајак Павићевић“ из Бајине Баште. На дужност је ступио 1. марта 2021. године . Од тада му тече четворогодишњи мандат. Он је наследио дужност директора од Драгана Ресимића који ју је успешно обављао пуних 10 година. На месту помоћника директора са пола радног времена и даље ће бити Јан Кунчак, професор географије.

Професор Јовановић је основну школу завршио у ОШ „Рајак Павићевић“. Средњу школу, за звање машинског техничара , завршио је такође у Бајиној Башти, а  Педагошко- технички факултет у Чачку. Иза себе има успешну просветарску каријеру од 24 године. Од тога 22 је провео у ОШ “ Рајак Павићевић“, а по једну годину у ОШ “Свети Сава“и  Техничкој школи.

– ОШ „Рајак Павићевић“ има висок реноме. Добро сам је упознао као њен ђак и наставник. Трудићу се да, заједно са колективом, сарадницима, локалном самоуправом и Школском управом из Ужица одржимо тај реноме и још га побољшамо – каже Драган  Јовановић.

Ступањем на дужност директора, Драгану Јовановићу престала је дужност председника Синдиката у ОШ “ Рајак Павићевић“. На изборној седници за новог првог човека Независног синдиката, кога чине 73 запослена, изабрана је професорка Вера Манојловић.

Текст и фото :М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest